Thursday, September 15, 2011

Eidul Fitr | 4th Day RAYA (JENGKA)


Assalammualaikum w.b.t . .

Berakhir sudah RAYA ai di Melaka ! Masuk RAYA ke4, we all dah pulang ke kampung hubby, Jengka, Pahang ! We all beraya di Jengka dari hari raya ke4 sehingga lah hari raya ke8 ! Lama tak ? *jaga hati hubby je* HEHE~


Tapi sebelum pulang ke Jengka, we all singgah KL dulu, nak jenguk mycats yang dah ditinggalkan selama 6hari ! Ape lah jadik dengan rumah ai tuuu ~ HUHU . . We all balik dari Melaka ke Pahang menggunakan highway Plus sampai Senawang, then we all masuk ikut LEKAS dari Senawang terus ke Sg.Long . . Dalam 40minit dah sampai rumah !! Cepat gilaaaa kalau balik ikut LEKAS ni! Next entry ai update ok ??


Dalam pukul 3pm, we all gerak balik ke Jengka selepas siap semua kemudahan untuk kucing, HEHE~ Siap bagi makan minum, get ready makanan & minuman untuk 5hari lgi~ HUHU... Jenuh jenuh !


Sampai Jengka, adik beradik hubby masih ada kecuali KakWin je yang dah balik Perak. Tak sempat jumpa ! *takpe next raya hokay!* Selepas sorang sorang balik, we all tinggal lah bertiga dengan MIL.. Asyik berjalan je we all ni.. MIL rajin ajak berayaaa . . Nak tunggu hubby ? Balik balik rumah kawan diaaa je.. HUHU ..


Masa ini lah MIL ajak ai pergi Rawatan Homeopathy tu~ Ai folo jer ~ Pastu MIL bawak pergi makan IkanPatin tepi sungai kat Temerloh ! Pergh !! Sedap wehhhhh !!


"Sapa sini orang Temerloh ?? Memey sedapp kan ??? Uols teka berapa harga bahagian ekor ni ? RM20++ tau !" Mahal tapi sedappp ~ hehe...


Sepanjang ai berada di Jengka, tak banyak tangkap gambar. Yela ai mana ada dah camera melotops tu ! Kan dah hilang ~ *ai merindui u D* Tunggu lah tahun depan... Hubby kata nak beli yang baruuu . . D70000000~ AUwww !! Ai memey tak boleh hidup tanpa camera ni ! ngee*

With MIL - MIL santek berbaju pemberian menantu ! Auw~



Apa apa pun, esok kita dah stat bercuti kan ? 3hari tu beb !! Penuh dengan jemputan menternak lemak ! HEHE~ So, secara automatiknya ai off berblog selama 3hari ! *mane sempat update bila duk rumah ni* Neway, ai nak ucap . .



"SELAMAT HARI MALAYSIA !!!"





Sekian, tamat sudah entry RAYA !!








Yang seronok bercuti,
signature ms eida

6 comments:

  1. Eida, meh link FB, akak add, nati kita bleh diskas2 pasal gathering tu ngan kengkawan lain :))

    ReplyDelete
  2. amin...
    salam jengka bape?
    sy pun org jengka gak..

    ReplyDelete
  3. Kekda, tekan je button atas belah kiri page ni.. Ada button "Follow FB".. Ida dah link ke situ

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page