Wednesday, September 14, 2011

Eidul Fitr | 3rd Day RAYA

Assalammualaikum w.b.t . .


*My FamiLY @ RAYA ke-3*


Raya Ke3 bersamaan hari Khamis, masih beraya di Melaka~ Masih tak puas beraya . . Masih berjalan jalan .. HEHE~ Gambar di atas tu bukan di rumah nenek ai tau ! Kat rumah paklong ape ntah , lupa nama ! HEHEHHEH~ Dia tak de kat rumah, so we all amik kesempatan tangkap gambar ramai ramai ~ HEHE~


Seperti biasa jugak, ai malas pulak nak bercerita bagai, uols tengok gambar je ok ? HEHE~ Jangan muak ye ! Ce uols tengok gambar di bawah ni ? Macam adik beradik kan ? HEHE~ Padahal ada yang sepupu, ada yang makcik... HEHE~

-KakLong-MakcikNora-Eida-Emak-KakLin-


*Gambar dengan orang yang tersayang! Emak & Hubby*


"psttt.. baju ai made in bandung ! HEHE~ Lawa kan?"


Yang bestnya masa pergi rumah sepupu Emak, rumah tu dipenuhi dengan Jalur Gemilang ! Al-maklum la tahun ni kan kita beraya sekali gus menyambut Kemerdekaan !! Ai ape lagi, seronok berposing dengan Jalur Gemilang !! HEHE~

_Inspector Eida_

Inspector wakluuuuuuu .... choi !


Tapi ada jugak adegan yang kelakor ! Si Ainul ni kalau tak buat orang gelak , memang tak sah ! Ainul anak kepada KakLin, sepupu ai ~ Time orang nak balik , sure kene salam tuan rumah kan ? Dia pun sibuk nak hulur tangan !! Macam dia lak tuan rumahnya ???


Haa tengok ! Ainul tengah salam dengan PakUsu Ijam a.k.a adik bongsu ai ~ Yang pelik tu, adik ai boleh lak cium tangan si Ainul ! HAHHAHA!! Lepas tu , semua orang gelakkkkkkk terbahak bahak ! Kadang kadang bawak budak budak ni best pulak! Tapi kadang kadang menyakitkan hati ~ HUHU.. Layan kan je ! Mana taknya si Ainul ni tumpahkan air lak !!! Haaa . . terus larikkkk diaa . . . huhu~ Macam macam !

*Cuak ah tu !*



Ini gegurl kesayangan ai ! Nampak santek pulak 'dia' parking kat situ ! Ecececech !



Macam macam RAYA ni kan ? Suka duka semua ada ! Duka ? Hurmm. . sedih bila tingkap cermin belakang kereta abah ai pecah ! Kene dek sepupu kecik ai baling dengan batu~ Pecah lerai !! Terbang ratusan ringgit ! Aduh !! Tabah ye abah !




Tapi yang pasti ai menanti kan saat saat INI .












Yang rindu keseronokan beraya,
signature ms eida

1 comment:

  1. ni rumah atuk asyraf sekarang ni mak long dia yg duduk, pak long dia pun dh meninggal awal tahun ari tu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page