Tuesday, September 13, 2011

Eidul Fitr | 2nd Day RAYA (BBQ Time !!)


Assalammualaikum w.b.t . .

Disebabkan mood bekerja ai dah ke laut, apa kata ai sambung update pasal RAYA !! Oh yeahhhhhh !!~ Ok, sambung cerita, pada hari RAYA kedua, we all tak beraya mana mana pun ! Bapak gilaaa bohsaannn nyaaa !! Tapi kebosanan itu terubat bila malam nanti we all akan ada sesi BBQ !! Seronoknyaaaaaa ~ *ada orang buat BBQ raya ke2?*


Barang barang basah dah siap beli masa pergi pasar hari tu, so maklang ditugaskan untuk memerap barang basah! Maklang ai buat sambal tu, sedappp !!!


*daging kambing*

*ayam*

*ikan*

*jagung*

*kerang*

*udang*


Haaa . . menyelerakan sungguh kan ?? Ai sanggup takmakan sangat siang hari tu, sebab nak kosongkan perut untuk BBQ malam hari .. HEHE~ Acara stat dalam pukul 8pm~ Best ! memang best ! Malas nye nak taip daa... Uols tengok gambar aje la , boleh ? HEHE~



Tu semua sebelum dapat makan, kene lah berasap dulu kan ? Jenuh tangan kipas oiii ~ Tapi hasilnya berbaloii !! Sedappp !!! Rata lauk je, mana makan nasi.. Nasi pun ciput je~

*sedapnyaa!!!*




Ini antara Pengipas dah limapolohtahun berpengalaman mengipas ! HEHE~



Rasanya dah banyak tahun Sesi BBQ ini diadakan ~ Ai pun lupa sapa punya idea.. Tapi best jugak! Tahun lepas, kan ai beraya di Pahang dulu, so ai sampai Melaka ngam ngam je diaorg tengah buat BBQ ! Sib baek sempat sampai !! Persoalannya adakah tahun depan, ai sempat sampai time BBQ ini ???? *nakmakanBBQjugak!*













Yang suka keseronokan makan makan NYA !!,
signature ms eida

1 comment:

  1. kalau kat taiping,pak cik aku mmg fix raya ke3 tiap-tiap tahun buat bbq....dah 5-6 tahun jgk la

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page