Monday, September 12, 2011

Eidul Fitr | 1st Day RAYA (di siang hari)



Assalammualaikum w.b.t . .


Seperti yang dijanjikan, entry RAYA !! HEHE~ Masa ai draft entry ni, senyum ai melebar je . . Tersengih sorang sorang, bukan apa . . Rasa seronok tengok gambar gambar RAYA ni.. HEHE~ Ai tak banyak membebel dalam entry ni tapi ai lebihkan kepada gambar gambar yang super duper meletops hokay !


Di pagi Syawal 1432M , 2011M hanya ada Family ai, Family Maklang, Mak Uda (alone) dan PakUsu ! Yang lain tak balik lagi dan beraya di rumah mertua dulu . . Secara kebetulan tema we all Biru Laut , maklang pulak Biru pekat ! HEHE ~

*aksi sopan*

*aksi bebas*


Lepas dah tangkap gambar ramai ramai, tiba masa tangkap gambar keluarga pulak ~ Time ni dah nak hujan daa . . Sib baik sempat ! HEHE~

*aksi sopan*

*aksi gedik*

Selepas tu wajib gambar ai bersama hubby pulakkk ~ HEHE. Gambar sopan + Gambar Romantik ~ Euww ~ We all nampak sangat bluessss kan ? Tapi choi je tak pakai kasut kan ? HAHA !!


Selepas bergambar sakan, we all masuk balik rumah lol ~ Hari hujan kan ! HEHE~ Mari kita bermaaf maafan pulak.. Tapi dah semua salam, sape nak tangkap gambar ? Gambar ala ala agar agar je semuaaa . . HEHE~ Tapi terselit jugak gambar ini.. Ai loike !!


Ampun kan salah silap ayg dari hujung rambut ke hujung kaki..
Mana tau ayg tertinggi suara, TER itu, TER ini dengan syg..
Halalkan makan minum ayg..
0-0 ye !!
-XOXO-



Selepas sesi bermaafan tu, we all stat berjalan jalan raya di sekitar rumah nenek ai.. Hujan rintik je.. Habis baju tau ! Tak glemer dahhhh ~ We all semua jalan kaki je.. dekat dekat je rumah saudara mara nenek ni.. Sepanjang jalan tu , mesti wajib tangkap gambar lagi ! HEHE ~ Jom tengok aksi aksi gediksssss !





Fuhh ! jenuh ai upload gambar gambar ni. .Ada banyak lagi, tapi tak yah lah nak letak semua kan . . kang orang kata " macam dia sorang je ada gambar raya!" HAHHAHA !! Ok ok terus bercerita pasal RAYA ni lagi, pagi tu banyak jugak rumah yang we all terjah . . Rumah rumah wajib setiap tahun laa . . Makan pun tak ingat ! Penat je diet bulan puasa lepas, tiba je RAYA, bedal tak ingat dunia ! !


*Ini di antara rumah yang di terjah* kat rumah orang pun sempat tangkap gambar lagi*



Tapi yang bestnya ai masih dapat duit raya even dah berkahwin pun ! Agaknya ai tergolong badan kecik+pendek... HAHA !! Duit raya ai untuk tahun ini sebanyak RM15 !! HAHAHHAHA!! Lepas duit tol balik KL daaa . . . kuikuikui~

*maklang pun dapat ! Tak aci!*



Haaaa . . Gambar INI TERSANGAT lah MAHAL nya ! Rasa nak di-frame-kan aje !! Abah ai yang sporting ! Konon konon macam tak suka tangkap gambar , tapi bila orang nak tangkap gambar dia, kemain posing !!! So, salah sapa ai suka posing depan camera ?? Like father like daughter ! wakakkakaa~

*Amcam?*




Tapi, tengah seronok seronok tangkap gambar sane sini, ada pulak perkara yang menyedihkan ! Ishkkk . . Buat spoil mood je ! Akibat kesilapan teknikal, banyak gambar yang tak jadik! Tak perlu dinyatakan kenapa, cukup lah pengajaran buat we all, ye dak LYA ?? Tapi ai sempat jugak edit gambar kesayangan ai yang menjadi mangsa kesilapan teknikal itu ! Sungguh sadis nya !!

*Antara nampak tak nampak je kan gambar nya ?*
Kiri : Gambar lentok ai with Lya dengan Abah kesayangan !
Kanan : Satu satunya gambar dengan Emak !!!!!


!Sedih!







Sekian, next entry RAYA di malam hari pulak hokay !











Yang bebas berblogging hari INI,
signature ms eida

5 comments:

  1. wahhhh...meriah tul..hihi..
    suke2..chantekk!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. SALAM.

    wahhhh colour biru sangat nice! tone colour dia soft.. serius nampak cantiksss!

    loike.

    salam aidilfitri!

    :)

    ReplyDelete
  3. stress tengok hok yang bawah ni haa haha

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page