Monday, September 19, 2011

Al-kisah LANGSIR baru !

Assalammualaikum w.b.t . .

Ramai kot dah pasang langsir baruuu . . Sarung kusyen baruu . .Kan ? Agaknya sebelum RAYA dah pasang ! HEHE~ Ai ? baru je pasang minggu lepas . . Selama ni, rumah ai pakai langsir biasa je . . Sayang nak pasang yang lawa lawa sebab takut kucing panjat ! HAHA!!


Tapi sekarang bila ai dah siapkan rumah kucing di belakang rumah ai, so ai boleh lah pasang langsir yang dah lama siap ni !! No more kucing akan panjat langsir ai ~ HEHE! Ekceli tingkap utama rumah ai ni kemain tingginya !! Biasa lah rumah paling atas, ada 'anak' tingkap kan ? So ai decide nak tutup sekali 'anak' tingkap tu ! Kalau buat langsir yang standard size, cahaya matahari masih boleh masuk melalui 'anak' tingkap tu.. Jadiknya bila di ukur, ketinggiannya mencecah 10meter++ . .


Agak agak uols langsir 10meter++ ni, kalau tempah berapa ??? Ai pernah servey kedai kedai langsir.. Rata rata mencecah RM400 ke ats !!!!!! Mak aiii ~ Mahal kan ? Tapi nasib baik ai dikurniakan seorang makcik yang pandai menjahit langsir ! Iaitu kak Emak, MakUda yang duduk di Melaka...


Disebabkan kerusi kayu ai berwarna coklat, meja makan pun berwarna coklat, ai decide langsir pun warna coklat ! Even ai sendiri tak minat warna coklat, ntah kenapa ai suka rumah ai penuh warna coklat ! Wakakkaka . .*takpaham*



*Langsir Gabungan warna Coklat pekat + Cream*


Simple je kan ? Makuda kata ni style Langsir Siang Malam.. Kalau siang cekak macam tu, biar cahaya masuk tapi tak berapa panas sebab ada tirai putih kat belakang tu.. Kalau malam tutup semuaa... Tapi we all yang sangat teruja ni, malam pun kasi cekak macam tu !! Wakakkaka!!


Tapi sure langsir uols lagi meletops kan ??








Yang sangat suka !!
signature ms eida

13 comments:

  1. cantik la langsir tu.. langsir rumah zana biasa2 jer.. hihihi.. zana x pandai sgt nak deko2.. pakai pilih jer mana yg berkenan..

    ReplyDelete
  2. Cantik kan? Makcik ida yg buat.. Ida just bg idea je.. HEHE~

    ReplyDelete
  3. cantik la eida...suke je combination dua warna tu...cantik umah eida :)

    ReplyDelete
  4. Tula.. lawa pulak combinasi tu.. Tapi ida tak suka warna coklat!

    Umah sewa je eka.... =(

    ReplyDelete
  5. kelasssssssssss kau jah....
    hahahaha

    ReplyDelete
  6. CANTIKNYE LANGSIR U...DTG SINGGAH SINI BERKANALAN BLOG KAMU DAN FOLOWWW

    ReplyDelete
  7. dear...sumpah cantik langsir ko...great combination...

    langsir rumah aku pun coklat pekat..tapi digabungkan ngan gold..

    ReplyDelete
  8. Mya, tq ! Haii ~ Selamat berkenalan jugakkk =)

    ReplyDelete
  9. Wahida, yeke ? kalau iye pun takyah aa sampai nak bersumpah ! Wakakka..

    Gold ? menarik jugak tu ! Post arrr !!

    ReplyDelete
  10. wahh..cantiknya langsir awak.betul laa..bile ade kucing mmg ssh nk pasang langsir,silap-silap boleh koyak :)

    ReplyDelete
  11. Liza, tula.. langsir sayang,... kucing sayang.. Kesudahnya umah tak berlangsir ! HEHE~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page