Tuesday, August 9, 2011

Yeah !! rezeki di pagi hari ~~

Assalammualaikum w.b.t . .


Sila baca berita di bawah. .


08/08/2011 6:15pm

KUALA LUMPUR 8 Ogos – Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri. – Bernama

Katanya pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion


Sumber : Utusan



Yeah !! Syukur.. Alhamdullilah.. Ai setiap hari tanye kat hubby, "agak agak tahun ni PM bagi bonus tak?" Amin... Semuanya dah terjawab pagi ini.. Haaa, jangan pelik, ai baru je tau berita ni pagi ini. Sebab semalam TAK TENGOK berita pun ! Tido awal.. Laki bini tido awal.. HEHE~ Ntah, tak tau kenapa penat sangat semalam . .


Ok pe, pagi ni muka senyum sampai ke telinga dengar berita gembira ni.. Boleh la lepas duit minyak kereta tuk balik kedua dua kampung tahun ni. Melaka - Pahang. HEHE~ Boleh jugak lepas bagi mak abah duit raya . .Adik adik.. Siblings yg mana dah bekerja tu, sorrie jack! tak dapek ok ! HAHAHA~ Sepupu sepapat~ Ada lah rezeki uols . . Diri sendiri ? Tu laa. . Salu kalau dapat duit, diri sendiri paling last akan difikirkan... Sedih sedih...


Neway, TQ PM beri we all bonuss . . Mane tau tahun depan sebulan gaji pulak kan ? HEHE~ TQ ALLAH kerana beri we all rezeki ini.. Amin...








Yang suka gila,
signature ms eida

21 comments:

  1. huhu...nak duit raye jugak!!! ;)

    ReplyDelete
  2. beb,buka puasa on 19th tu aku xsure leh join....tp aku nak bagitau ni,kang ko cakap ko tak tau...20hb budak2 semua buka kat rumah aku...if ko n andi nak join,jommm...sebab plan nak buka kat luar cam payah je..

    ReplyDelete
  3. Meh datangumah.... hehehhehe =)

    ReplyDelete
  4. OK.. pape text aku la pasal 19hb tu ...

    Regarding 20hb, Budak2 semua ? kalid kate semua belum cnfrim lg ? Ada kalid bagtau aku smlm.. dun wori, aku tak kate gitu... nanti pape aku bgtau ok.... Umah ko pun aku tak tau kat mana... HAHHA

    ReplyDelete
  5. 27 jom bbuka di umah ai! @Raub..Ade bran?

    ReplyDelete
  6. syukur Alhamdulillah.. tp mmg selalu diri sendiri masuk dlm list terakhir kan.. sbb kita nak org lain pun rasa rezeki kita cikit..

    ReplyDelete
  7. Ero, 27hb ? Raub ? Sorii... we all balik melaka dulu this year ~ HEHHEHE

    ReplyDelete
  8. Yela adieyza, diri sendiri selalu jadik orang terakhir... Sedih sedih.. Sian badan kita.....

    ReplyDelete
  9. eheemm. disebab kan aku tak dpt bonus. kau wajib doh bagi aku. berkat berkat! wakakkka :(

    ReplyDelete
  10. Lya, tak de tak de ! nanti ko dapat bonus lagi banyakkkkk

    ReplyDelete
  11. pow je ieda nih, dia save bonus dia coz of pakai bonus hubby dlu

    ReplyDelete
  12. kalid dah informla ye???ok la...aku bb rosak ni,aku swuh kalid je deal dengan diorg...semlm kalid kata yang diorg komfem...tp xtau la..sebab nak kuar weekend ni xjadi...aku buka puasa dengan family mentua..hehehehe

    ReplyDelete
  13. yeyyyyy!! saya pun dpt jugak!! yahuuu!!

    salam kenal..

    ReplyDelete
  14. Ayu, aah dah.. smlm kalid msg aku... Aku kene tanye andi dulu, sbb die g terawikh.. if die tak ikut, aku g sorang la...

    Oo.. dah dekat dekat ngan tarikh nnti, aku roger ko balik ok.. Takut aku kate ok skrg, tetiba nnti ada hal lak.. HEHE

    ReplyDelete
  15. Wahida , haiii ~ salam kenal... Yeah !! boleh shopping ek ? =P

    ReplyDelete
  16. ujung thn nie dpt ag separuh gaji..hihihi

    ReplyDelete
  17. Shura, yeke ? siyes ?? yeah !!

    ReplyDelete
  18. wet ry debot jgn lupe ye...
    wakakaka

    ReplyDelete
  19. Anum, duit raya tok aku jugak jgn lupaaa... Give N Take la.. =P

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page