Monday, August 1, 2011

Waktu Imsak & Berbuka Puasa

Assalammualaikum w.b.t . .

Ok. . dah boring buat kerja, jom layan blog kejap ! HEHE~ Sesuka hati je . . Pagi ni ai nak kongsi pasal waktu yang ditunggu tunggu di bulan Ramadhan ni. . Waktu berbuka !! Ohh yeah ~~ baru je puasa beberapa jam, dah cerita pasal berbuka ek ? HEHEHE~ Biasalah manusia.... hikhikhik..

Tapi harap maklum ye, ai kongsi untuk waktu berbuka bagi KL & Putrajaya je . Sorryyy ~ Sebabnya dah ai duk KL.. HEHE~ Tapi tak pe, bagi negeri negeri lain sila RUJUK JAKIM~ Jadual penuh dah keluar daaa . .


Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1432H/ 2011M bagi
Seluruh Wilayah Persekutuan dan Putrajaya


RAMADHAN 1432 H

WAKTU IMSAK

WAKTU BERBUKA

OGOS 2011 M

HARI

HIJRIAH

MILADIAH

ISNIN

*1

1 Ogos


5.41 pagi


7.30 malam

SELASA

2

2


5.42 pagi


7.30 malam

RABU

3

3


5.42 pagi


7.29 malam

KHAMIS

4

4


5.42 pagi


7.29 malam

JUMAAT

5

5


5.42 pagi


7.29 malam

SABTU

6

6


5.42 pagi


7.29 malam

AHAD

7

7


5.42 pagi


7.29 malam

ISNIN

8

8


5.42 pagi


7.29 malam

SELASA

9

9


5.42 pagi


7.28 malam

RABU

10

10


5.42 pagi


7.28 malam

KHAMIS

11

11


5.43 pagi


7.28 malam

JUMAAT

12

12


5.43 pagi


7.28 malam

SABTU

13

13


5.43 pagi


7.27 malam

AHAD

14

14


5.43 pagi


7.27 malam

ISNIN

15

15


5.43 pagi


7.27 malam

SELASA

16

16


5.43 pagi


7.26 malam

RABU


NUZUL AL-QURAN

17

17


5.43 pagi


7.26 malam

KHAMIS

18

18


5.43 pagi


7.26 malam

JUMAAT

19

19

5.43 pagi

7.26 malam

SABTU

20

20

5.43 pagi

7.25 malam

AHAD

21

21


5.43 pagi


7.25 malam

ISNIN

22

22


5.43 pagi


7.25 malam

SELASA

23

23


5.43 pagi


7.24 malam

RABU

24

24


5.42 pagi


7.24 malam

KHAMIS

25

25


5.42 pagi


7.23 malam

JUMAAT

26

26


5.42 pagi


7.23 malam

SABTU

27

27


5.42 pagi


7.23 malam

AHAD

28

28


5.42 pagi


7.22 malam

ISNIN

**29

29


5.42 pagi


7.22 malam


* Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia

** Tarikh Melihat Anak Bulan Syawal Tertakluk Kepada Pengisytiharan Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia



Sumber: Jakim



Haaa . . Jangan segan silu nak print dan tampalkan di Fridge masing masing. . HEHE~ Ai ni siap tampal kat pintu masuk bilik ai kat office ni. HEHEHE~ Semangat lah katakan !!!











Yang masih kenyang lagi,
signature ms eida

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page