Wednesday, August 3, 2011

Tak pernah merasa pakai Jubah KONVO !!

Assalammualaikum w.b.t . .

Haaaiii ~ Selamat pagi semuaaa . . Ai sangat bertenaga hari ni. Kenapa ? Sebab ai bangun sahur.. wakkakaka~ Biasa la tidur rumah mak kan . . Sure mak kejut ! Tidak seperti semalam lesu je! Sbb tak sahur... Sebab ? Jam tak bunyi.... Eh ! Mane leh salahkan jamm kan ?

Eh ! Uols semua nak tau ? Semalam ai post kat mukabuku pasal ai tak bersahur. dan rasa bersalah ai pada hubby...



Tapi, ai paling tak suka bila ada orang fikir negatif. Dan komen yang melampau lampau sampai menyakitkan hati ai ~ Ok fine ! Dia bukan kawan ai tapi kawan hubby. Ai approve laaa . . Tup tup buat hal dengan ai lak ! Ciss . . Ai bagitau hubby, rupa rupanya hubby kata die memang perangai suka memerli orang. dan yang paling terkejutnya hubby tak 'friend' pun dengan dia kat mukabuku ! HAHA~

So, ape lagi ai ~ Terus remove dia dari friend list mukabuku ai ! Ai puas hati !! wakakakkaaka~ Ini adalah kali pertama ai remove orang ! Tak pernah.. Bila ai dah remove orang tu makne nya BETUL ! ai tak suka cara orang tu ~ Tak salah kan ??

*********************************************************************

Ok tamat cerita semalam. berbalik pada tajuk di atas . . Ai nak cerita ni, ai tak pernah merasa pakai jubah Konvo. Bermakna ai tak pernah alami majlis konvo ni !! Dulu ai study kat Politeknik, habis belajar terus dapat kerja TETAP di salah satu Jabatan Kerajaan.. Masa tu ai berbelah bagi nak terima ke tak. Sebab bila terima bermakna, ai dah tak boleh nak sambung study fulltime. Kena buat partime.. Mengikut nasihat emak ai, ai pilih untuk terima bekerja.. Tiba masa berkonvo kene masa ai sudah berkerja dan tidak boleh apply cuti. Sebab baru bekerja kan ? Ada limit cuti , tak silap ai 1hari sebulan kot? So, ai malas la nak pergi . . Ai rasa biasa je time tu . Tapi sekarang dah terasa dah !! MENYESALLLL !!!


Tapi , ai dapat jugak merasa pakai jubah KONVO & snap snap gambar dengan sijil . .HAHA~ Ai amik kesempatan untuk itu bila adik ai, LYA konvo.. HEHE~ Ai loike ! Fotograper tu lak sporting . . HEHE~ So, semalam kan ai tidur rumah mak, so ai amik la softcopy dari adik aiii ~ Tak sabar nak letak dalam blog sebagai KENANGAN TERINDAH !!!~



Jom layan gambar gambaar TERINDAH buat Ai seumor HIDUP ni ! HEHE~ Ai simpan bebaik dalam hardisk + donload dalam cd ! HEHE~


Ini The Real One yang konvo tuh ~ HEHE~
Abah - Lya - Mak



Aksi aksi budak eksited KONVO !
Ini la adik ai yang konvo that day ~ Ai ada gak cerita pasal ni kat sini~


Ok Ini Gambar MyFamily In RED !
-Gambar sedikit sopan-

-Gambar dah tak sopan sangat-

- Gambar memang dah tak sopan pun ! Siap makan bunga ??-




Ini pulak gambar we all adik beradik !
Terjah !!





Ok Ini yang Tak tahan sangat ! Sangat BEST !! Very the Like ok !~
Sopan tak ai ? Ayu tak ai ? Wakakkakaka~




Uh ! merasa jugak pakai jubah & snap snap gambar ala ala BERkonvo gitu ! Agaknya masih ada peluang tak kalau teringin nak naik pentas pulak ? Hmmm . . .













Yang suka gilaaaaaa ,
signature ms eida

11 comments:

  1. suke menempek tau...
    npe xajak i skali??
    wakakakaka

    ReplyDelete
  2. HEHE~ Of coz menempek itu penting !

    ReplyDelete
  3. hani pon belum merasa pakai jubah konvo lagi...setahun lagi insyaallah..doakan hani ye =)

    ReplyDelete
  4. salam.

    eh. cerita pasal konvo jugak rupanya!hehe. Tu dah pakai jugak tu, kira oke lah. Dh nampak real macam sis yang konvo.

    :)

    ReplyDelete
  5. Wasalam.... Eh eh ! Same lak.. Ada kimia lahh kita ni.. HEHHE~

    Ada rupa ? Ouch ! Terharu =)

    ReplyDelete
  6. aku pun tak pernah konvo..tu yg smbung blaja :)

    ReplyDelete
  7. Shura : Ok la tu, ko akan berkonvo beberapa tahun lg.. Aku je yg belum tentu... huhuhuhu~U

    ReplyDelete
  8. nanti aku konvo lagi jom join...hehehehe....

    ReplyDelete
  9. HEHEHHEHHEHHE~ Ko jgn ajak, aku g je nnti ~~ =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page