Wednesday, August 17, 2011

Shopping RAYA wif bonus Hubby !! ♥

Assalammualaikum w.b.t . .


Even ai tak dapat bonus, tapi hubby dapat ! Mane nak cari hubby yang sanggup serahkan semua duit bonus kepada si isteri untuk shopping ? Kalau ada, hubby ai salah seorangnya ! Hubby agaknya tak boleh dengar si isteri membebel 24/7 jam pasal TAKDAPAT duit bonus ni, terus bagi tanpa banyak cakap ! HEHEHE~ Kau hado ??


Secara tak langsung, ai pun dapat bonusss !! Ohh yeah ~ Dari hubby yang tercinta !! TQ sayanggg ~~ *nanti dapat bonus ai, kita shopping lagik ekkk !! * HUHU . . So, malam itu 15hb we all pergi Bazar Larut Malam The Mines ~ Puas pujuk hubby pergi ~ Pukul 9.30pm we all pergi..*muka senyumm sampai telingaaaa . . *





Hubby suka cari Tshirt kat sini.. Jangan tak tau Tshirt sini lagi mahall kalau nak dibandingkan dengan sale kat JJ tu.. HUHU . . . Ai yang beria ia ajak, tapi hubby yang shopping ! Boleh ? hihihi~i. *biar la.. bonus dia kan ?*




Puas cari Tshirt hubby, sekali jumpa nak hujung hujung kedaii.. Omaakk aii ~ Penat kaki ! Tapi sib baek boleh minumm... Tak lah haus sangat ! HUHU.. Last last hubby nak beli Tshirt dia, dengan ai ai sekali dapat Tshirt ! Sebabnya we all amik Tshirt yang sama jenis, lain lain colour.. Ala ala couple Tshirt gitu ~ Uewww . . Boria !!! RM50 for 2pcs, dapat diskaun sebab abg encem kat atas tu baikkkk ! HEHE


Ok, jalan lagii.. Lagiii dan lagii .. Sekali ternampak Bunga Api !! WOWOoooo , sukanya ai ~ Nak beli nak beli *cakap dalam hati* Ai beli macam macam tapi semuanya halal punya bunga api ~ HUHU.. Means yang haram tak beli lah ~ Seperti Mercun yang tak boleh dijual tu la. .Ye la, yang nak main nya budak budak je kan ? Takkan nak beli mercun ? Naya je ai kene marah dengan mak mak sedara ai ! HUHU


*Ini bunga api yang dijual ~ Agak murahh jugak ! Ai beli 1 plastik penuh ! RM65 semuanya~*



HAHA~ Main lah sampai lebamm ~ Tapi tu stok tuk dua kampung ~ Ai kan balik kedua dua kampung.. Kalau tak balik, mau salah seorang terjun bangunan ! HAHHAHAH~ Ok ok berbalik pada cerita, lepas we all beli bunga api tu, we all jalan lagi.. Motif ? Jalan saja ! Sebab dah dapat Tshirt hubby... Bila dah jalan, penat + haus datang lagiii~ Tetiba nampak ada seorang pakcik ni jual Ice Cream dulu kala tu~ Ice Cream potong ! Macam macam perisa ada, RM1 je !


*Ai wif IceCream Potong Cokelat and Seplastik Bunga Api*


Pastu we all tak de mane dahhh ~ Lepak kedai member jee . . Member ni jual baju kanak kanak~ Sib baek we all tak de anak lagi, kalau tak selamat borongggggg !! HEHE~ Kalau sesiapa datang ke Bazaar The Mines ni, singgah lah ke Kedai mmber ai ni ~ Kedai yang barisan hadapan sekali , dekat dgn orang jual air tebu! Sebelah ada tempat massage kaki etc... HEHE~


*Ini owner dari belakang.. Sibuk beliau melayan pelanggan! Jual baju kanak kanak ~ Osome!*


Dalam pukul 1am, baru hati terdetik nak balik ! HEHE~ Balik je terus tidooo . . Sahur pun takbangun ! HAHA~ Disebabkan ada masalah teknikal, we all bercuti keesokkan harinya iaitu SELASA !! Ape lagi kalau dah cuti ? Sambung shopping !! Perhabiss bonus hubby !!


Keesokkan harinya, we all pergi The Mines (TM) , niat di hati nak cari Tshirt tuk ai pulakkk ~ Pukul 3pm baru sampai kat TM.. Tak ramai orang pun ! Selesanya berjalannn... HIKHIKhik~ Ye la, waktu bekerja kan, sape yang tak sayang cuti macam we all ni je yang sanggup cutii di saat saat akhir ni.. HUHU *Baki cuti tinggal 8hari je!*


Yang kelakarnya, tadi ai ada cerita kan, we all ada beli baju ala ala BORIA kan ? Slumber ! Dah pakai dahhhh !! HAHHAHA~ Tak boleh tunggu raya la, pakai je !! Bukan lah namanya baju raya kalau dah pakai kan ? HEHE



*baju ala ala couple shirt!* Comei tomei kan ?



We all masuk FOS, ingatkan nak cari Tshirt buat jalan jalan .. FOS punya shirt memang comeii ! Ada gambar kartun kartun ! HAHA~ Tapi sekali hubby jugak yang rembat 2helai Tshirt !! *yelaa.. bonus dia kan? biarlahhhh* Ai ? Tak beli pun !! Seperti biasa, ai yang semangat! Tapi hubby yang beliiiiii~ =(


Kejap je kat TM ni, pastu we all zaasss ke JJ Cheras Selatan. Kali ni nekad ! Nak jugak beli Tshirt or ape ape !! Tak booleh jadikkk ni.. Balik balik hubby jeeee ~ *gila kijam* Bestnya JJ ni, ada semua kedai yang ai suka masukkk . . Masuk Padini, tak berkenan ! Masuk Seed, tak berkenan jugak !! Alih alih dapat lah beberapa helai di PDI... Ohh yeah !! Bukan baju sahaja, sekali seluar ye !! HAHHHAHA~ Ai loike !


Murah tau seluar jeans diaaa . . Eh ! Bukan jeans ai beli, ai beli Seluar Kodroi(eh! betul ke eja?) 1st time ai beli ni , padahal seluar tu dah tak up to date kann ? HAHA~ Ketinggalan lah ai ni... We all beli sepasang ~ Auw ! Boria lagikkk !! HAHHA~ Hubby sukalah... Dapat seluar !! *ape kes dengki dgn hubby sendiri ni?!*


*Finally, dapat jugak beli barang barang aiii~~ *



Itu sahaja... Bestnya shopping !! Kalau diikutkan hati, nak je beli lagi~ Tapi fikir, ai tak dapat bonus, lepas raya baru dapat, so terpaksa had had kan pembelian ! HUHU~ Cukup lah sekadar ini...






p/s : Uols sure shopping meletop letop kan ?? *jeles!!*
p/s/s : TQ to hubby kerana belanja si wife ni shopping hokay!XOxO~








signature ms eida

2 comments:

  1. aku xshopping baju lg tp aku dah borong kepek,kueh raya...dah nak 300 abesss...hahahahaha...habess duet bonuss ku

    ReplyDelete
  2. Ayu, kuih aku pun tak bayar lagi ni.. Order je lebih..pun dekat 300++ ni ! Tapi tak da sape pun makan.. sendiri jugakk makan.... =P

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page