Wednesday, August 10, 2011

Ramadhan Day 8

Assalammualaikum w.b.t . .

Ramadhan yang ke -10, tetapi ai baru nak cerita pasal Ramadhan yang ke -8 we all . . Boleh ? Apesal lem sangat update blog ni ! HAHA~ *biar ar!* cakap pada diri sendiri~ Nak recall ingat uols semua, Ramadhan ke-8 bersamaan hari Isnin.. Bermaksud sudah seminggu kita berpuasa . . Dah mula rasa jemu dengan makanan yang sama hari hari ~ HUHU *tulah suh masak takmo!*



Sahur we all hanya dengan secawan teh O panas dan seketui Pau Kaya ! Alhamdullillah kenyang..
*set pinggan baru* tak tau sape bagi-hadiah kahwin ni* HEHE~



Nak dijadikan cerita petang tu , dalam pukul 3pm, ai dah LAPAR !! HAHA~ Tu laa . . Taknak makan nasi~ Bukan diet tapi dah boring asik makan nasik je.. *eh!boleh ke macam tu?* Bila lapar, nafsu makan pun membuak buak . . Ajak hubby pergi singgah Bazaar. YE ! Ini kali ke-3, ai pergi Bazaar Ramadhan ! Hebak bukan ?



Murtabak Ayam & Daging RM 5/- Sedap gak !

Hari tu, hubby kata dia haussss sangat ! Teringin nak minum Air Soya Cincau ! Pusinglah we all 1 bazaar cari, tapi tak jumpa ! Last last kedai paling akhir yang ada jual ~ The only one AirSoyaCincau kat Bazaar Ramadhan BTHO !

RM2 Seplastik~



Masa tengah jalan jalan cari AirSoyaCincau tu, ai terjumpa Air Katira !!! Ai selalu dengar orang duk sebut sebut, even Hani pun pernah cakap pasal ai ni kan ? So, ai pun beli lah !! Padahal tadi kan dah beli AirSoya Cincau ?? *nafsu lapar kan ?*


Air ni memang sedap ! RM2 seplastik ! Makcik tu cakap Air Katira ni campuran dari buah selasih, buah bali, buah kembang semangkuk ! *ape tu?* Ai senyum je . . Sebab tak tau ! HAHA~



OK settle semua dah beli, ai singgah pulak kat gerai makcik kesukaan tu. Tak agak agak ai membeli sebab ikut nafsu lapar !! HEHE~ Layannnnn . .


Gulai Keladi ~ Hubby makan sedap !! RM3/- Ai memula tak makan pastu time sahur bedal gak ! Sedap jugak tauuuuu !! Ke makcik tu yg masak sedap ? HEHE~


Ok. Ini bukan beli, tapi mak ai bagi. Asam pedas daging ! Sedap wooooooooo ~~ Biasalah tangan ibu yang memasak kan ? telur goreng pun sedap ! HEHE~


Setiap kali singgah gerai makcik ni, tak sah kalau tak beli kuih muih nya !! Seperti biasa pulut panggang pilihan hubby & kuih ketayap pilihan ai ~ Tapi we all tak makan pun ! Sebab kekenyangan makan nasiiii ~ Nampak tak pembaziran ai ?? Ikut lagi nafsu setan tu !! HAHA~ Kesudahnya, dalam tong sampah lahhh . . .




Itu sahaja coretan bagi Ramadhan 8 tuk we all ~ HEHE ~ tapi kan, ai nak share dgn uols pasal Air ni. Air 3rasa ! Sapa pernah minum ? Apa rasa uols ? Cukup tak 3? HAHHAHA~ Ai jalan jalan cari AirSoyaCincau, terjumpa air ni . . Makcik tu kata, ada rasa limau, lemon, sunquick ! WOW !! Menarik kan ? Tapi ai belum berkesempatan tuk mencubanya ~ HEHE














Yang puasa penuh setakat ini,
signature ms eida

7 comments:

  1. CORETAN RAMADHAN KO SUME DA SEBUT MAKCIK...
    THN DPN KO WAT ENTRI RAMADHANKU BSAMA MAKCIK...
    HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. Anum, ko sedar ek.. HAHA~ Aku dah jatuh cinta ngan makcik tu... Kalau aku dapat tangkap pic die, kan best !!!

    ReplyDelete
  3. THN DPN PSTIKN KO DPT TGKP PIC MAKCIK2 2...
    XKIRE LA MKCIK MSK SDP KE, MKCIK MSK XSDP KE, MKCIK CEKIK DRH KE OR MKCIK YG KO INTIBIU TOK DPTKN RESIPI...
    HAHAHHA

    ReplyDelete
  4. Ero, tak paham ape yg u ckp ni ? HEHE~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page