Tuesday, August 9, 2011

Ramadhan Day 7 | Berbuka @ Restoran QThai

Assalammualaikum w.b.t . .


Haii ~Hari ni dah masuk Ramadhan 9 kan ? Tapi ai baru nak update pasal Ramadhan 7 !! HEHE~ Kemalasan mahu upload gambar yang beriban ni haa . . Opss ! Lupa ! Ramadhan 7 we all berbuka di luar . . Di mana pilihan ai ? Ai diberi tanggungjawab untuk mencari tempat, dan pilihan ai ialah Restoran QThai !!! Ai dah berkali kali pergi makan kat restoran ni. . Lagipun, restoran ni dekat je dengan rumah ai ~ Jalan kaki pon bolehhhhh . . .


Restoran QThai ~ Abaikan model yang tak berbayar ini ! HEHE~


Iftar kali ni, abah belanja.. Sebab ? Abah dapat Ot.. HEHE~ Lagipun birthday abah 27hb Julai ri tu, so abah yang kene belanja !! Adil gitu ? kan ? HEHE~ *teruknya anak* Kali ni ai kene reserve dulu, biasalah bulan puasa ni semua restoran pun penuh ! We all makan ala carte je.. Tak makan pun steamboat ! Haaa . . restoran Qthai ni pun menyediakan steamboat hokay !


Haa . . Ai tepek sekali banner ni tuk uols yang berminat ok !



Dalam jam 6.30pm, family ai sampai kat resotoran ni.. Ai ? kan dekat je dari rumahh .. so, naik moto je ! Sebelum tu ai pergi beli dulu kuih makcik kesukaan ai tu~ Macam biasa wajik TIADA !! Sedihh . . Beli lah kuih lain pulakk ~

*Dessert by makcik kesukaan* Pulut panggang+kuih koci*



1 jam lamenya we all menunggu.. Sabar ! Tangkap gambar sane sini. Berborak macam macam. . Dah dekat nak berbuka tu, satu satu lauk sampai... Pergh !! Time tu lagu Mawi dah berkumandang dalam perut ni.. HEHE~ Jom review menu we all that day ~ Ai letak sekali harga hokay ! Sebagai rujukan sapa sapa yang nak pergi nanti ~~~ Boleh sediakan budget kan ? Are u ready ?? Jangan terliur ok ! Tinggal beberapa jam je lagi ni , takkan nak buka kot kan ? Rugi !! HEHE~



Kurma yang diberi FOC tuk semua pelanggan berbuka puasa ~ Agak keras !


Bubur lambuk ~ Abah bawak.. Tak tinggal untuk makan bubur ni! Habiss semangkuk ~


Ikan Kerapu Masak 3rasa ~ RM42/-


Ikan Siakap Masak Stim Lemon ~ My Fav !!! RM42/-
Juga WAJIB cuba hokay !


Udang Butter ~ RM25/- 250g. Sedap jugak !!! My 1st time cuba ~ HEHE


Tomyam Ayam ~ RM5 semangkuk ! Tuk family ai, we all amik 2 mangkuk ~ Sebab masing masing hantu Tomyam ! HEHE~ Tomyam memang WAJIB ! Sedap ! Terbaik !! Harus cuba ye kawan kawan ~


Sayur campur ~ RM18 - Medium


Air yang menjadi pilihan ~ Sedihnya bila restoran ni tak boleh buat Jug ! Takut rugi kot ? HEHE~ Harga air >RM5 ~


Dessert fav ! Adik adik ai berebut rebut makan ! Mahal sedikit ~ 1 scop Ice-cream RM2/-




So, total semuanya RM178 untuk 8 orang makan ~ Alhamdullilah kesemua makanan yang di order tu , habiss licin ! Bermakna semuanya sedap sedap belaka sehingga menjilat jari hokay ! Tak rugi datang berbuka di sini . . Dan tiada masalah tempat kerana restoran ini sangat selesa dengan ruang makan nya yang luass . .



Jom kenali myfamily ~

Ini Abah (yg baikhati!) & Emak (sicantik manis!) bersama the only one boy dalam siblings! HEHE~ My adikbongsu~ Ijam.
*terselah kemanjaannya bila nak duduk 1 kerusi dgn mak, padahal meja tu 8 seater tau !*


Ini along ai ~ Iera . . Peace ! Dan ini Ai lah ? Comel tak ? wuhuuuuuu~
*Along ai ni bujang lagiiiii ~~~ Meh meh masuk line.... HAHA*


Ini adik adik ai ~ Lya & Dikrin . .
*Ai pun konfius , pesal diaorg ni suka buat mimik muka bajet comei ek ? HEHE*


Ok ok . .Ini only one Menantu kesayangan Mak&Abah ! HEHE~
My hubby~ Muka masam kan ?
Biasa laa, hubby nye karakter tak suka senyum ! HAHA~





Selepas bayar tu,ada lah sesi pusing roda impian ! Sebab purchase lebih dari RM100. . .WOW ! Dapat hadiah ape uols rasa ? Dapat makan percuma seumor hidup ?? No No... Tapi best gak kalau dapat kan ? ngee*



Budak kecik ni ditugaskan tuk putar... Putar lagi... Putar.... !! Dapat No.47 ~


Ini hadiahnya ! Lori ? mainan budak budak ~ Kalau ai ada baby boy boleh lah bagi ni ~ HEHE~ Sekali lagi, abaikan model tak berbayar ini.. HEHE~



Gambar di sekitar sebelum dan selepas makan ~







Akhir sekali , ai nak ucapkan TQ to ABAH sebab belanja we all hari tu. Semoga rezeki abah bertambah tambah seperti cendawan tumbuh di pagi hari ~~~ HEHE . . .



!! ME LOVE ABAH !!





Update : Restoran QThai (SA 0128986-H)
Lot 30632, Jalan Tun Perak 5, Taman Tun Perak, 43200, Cheras Selangor.
Tel : 03-9105 5080








Yang sangat kenyang hari itu,
signature ms eida

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page