Monday, August 8, 2011

Ramadhan Day 6 - Gas Habissss !!

Assalammualaikum w.b.t . .


Haii~ Update lagi .. Ramadhan Day 6 bersamaan hari Sabtu ! Ohh yeah ~~ Ntah ape yang seronok sangat pun tak tau la. Masak seronok ke ? Tak pun ! HAHA~ Ai masak jugak ~ Sebab dah janji dgn hubby, wekeend kene masak ! HEHE~ Gila terpaksa kan ? *uwek!*


Ai masak simple je... Janji boleh makan dengan kenyangnya . . Tak perlu susah susah buat makanan heavy heavy sane sini. HAHA~ Janji masuk perut senang hati .. ~ Ai masak Sup Ayam. Fav hubby ni. . Dengan Sambal tumis pucuk. Ini baru diajar oleh emak. HEHE~ Ai loike masakan yng simple mimple ni. Sapa nak bagi ai resepi silakan . . Tapi simple aje ok ! Yang susah susah takmo ! HAHAHHAHA


Sup Ayam ~ Kentang harus banyakk.. Ai loike !



Kuah cili yang dibuat oleh hubby.. Gila pedas ! Dimakan dengan Sup Ayam, memang TERBAIK !!



Inilah sambal tumis pucuk. Ada pucuk, tempe goreng, soohoon, ikan bilis... Mak ai baru je ajar ~ Sedap gak ! Boleh buat lagik.. Tapi lecehnya sbb kene goreng semua baru lah boleh tumis.. Kan?



Ok, kuih muih dah jadik wajib bila setiap kali berbuka. ai & hubby sanggup turun dari tingkat 4(our house) semata mata nak pergi beli kuih makcik yang sedap tu ! Seperti biasa pulut panggang, fav hubby ! And my wajik tak de lagi lah hari tu. Tak tau nape makcik tu dah tak buat dah ! Tapi tak pe, ai try kuih lain lakk... Kuih Koci ! RM1 (3pcs). Seperti biasa SEDAP !!!!




Ookkk.. .Uols semua pernah tengah tengah masak, pastu Gas habiss ?? Omakkk kauuuu ~ tanjat boboy ~~ HEHE.. Apesal lah time time macam ni u (gas) nak habiss.. . Ai nak berbuka ni .. Time gas abis ni , makanan belum siap masak tau ! Tergendala... Time tu dah pukul 7pm... Dugaan dugaan ~ Hubby pun pergi la kedai beli gas.. Tapi orang kedai tu nak hantar after magrib pulak.. Adoyaiiii ~ Nak berbuka ape ni ? Makan kuih aje la... Sib baik ada beli kuih kan ?


*tergendala semuanya !!!*



Sampai habis la ai makan kuih muih + air panas.. .Gas tak sampai sampai pun ! Hubby pergi solat, ai duk kat ruang tamu, takut takut , ada orang hantar gas ke . .Tapi tak jugak ! Ai pergi solat, hubby lak duk kat ruang tamu . Tak pun gas tu datang !!!! Tau tak orang lapar ??

*mycats pun tolong tunggu jugakkkk . . HEHE*


Akhirnya pukul 8.15pm, gas tu datang ! Ciss..lambatnya !! . . Ai sambung masak balikk ~ Makan nasi pukul 8.45pm macam tu la... Lapar nya !! Dugaan dugaan ~ Habis diet ai ! Ai seboleh bolehnya taknak makan nasi 8pm onwards.. Kantoi sudahhh ~~



**************************************************************************

Serperti biasa, sahur keesokkan haarinya, ai panaskan sup ayam tu je.. Tak de makne nye ai nak masak pagi pagi hari !! HAHA~ And suprise me sbb hubby makan bertambah sahur tu sebab sup ayam tu la... Sian hubby, sekali sekali je dapat makan masakan isteri... ~ Nak buat macam mane, si isteri bukan jenis SUKA MEMASAK di kala bulan puasa ni !! HEHE~











Yang mampu kata "sabar jelaaa...",
signature ms eida

3 comments:

  1. uishhh sis...tergugat iman camni..haha

    ReplyDelete
  2. apsal ko xterbalikkan aje gas tuh?sempat lagi bley msk tau

    ReplyDelete
  3. Terbalik kan gas ? Macam ne tu ? Mat tak buat pongggggg ????

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page