Thursday, August 4, 2011

Ramadhan Day 4

Assalammualaikum w.b.t . .



Haii ~ Selamat Malamm.. Betapa ai sibuknya siang tadi, sampai malam baru nak update blog ! Kesian kesian.. Ai ada janji sumthing dgn uols kan ?

Ingat tak betapa marahnya ai bila dah 2x terkena dengan peniaga peniaga bazaar Ramadhan! So, ai mula beralih untuk mencuba beli makanan yang dijual di kantin office ai pulakk... Ai harap seperti biasa,




"RASA seperti HARGA nya "



Tapi tekaan ai meleset ! Penjual penjual tu same je dengan peniaga peniaga di bazaar !! Hadoooiii ~ Ape uols rasa kalau macam ni? Nak berbuka pun hilang mood tauuuuu !!~





Bila ,

Kerabu Perut RM6 - dapat lah sepinggan je ! Tapi rasa boleh lah tahan ..





Ikan bawal seekor masak sweet sour RM5 - Ini tak sedap langsung ok !!




Kesian hubby makan. Menu menu yang tak serupa bikin tu...

Ai tak makan sebab ai buka dengan bihun sup. Lazat sekali !!~ Rm4, ok kot ? Sebab sedap !





Tapi sib baek ada kuih muih, boleh lah alas perut hubby yang tak berapa nak kenyang tu.. HUHU~ RM 2 (harga standard)





Tension kan kalau jadi ai ? Asik asik terkena je.. Mahal sangat lah . . Ai heran bin pelik, kenapa peniaga peniaga macam ni? Takkan tak de nilai nilai murni yang ada pada peniaga peniaga tu? Berniaga sebab ALLAH bukan sebab mengejar keuntungan berlipat ganda pd bulan mulia ni ?? Macam ni memang terpaksa ai buang sikap MALAS tuu . . Kene jugak lah panggil sikap RAJIN datang untuk bantu masak untuk berbuka !! Lai lai . . . Mood sila datang yer.... Tapi tadi, ai dah mula masak untuk berbuka ... Nantikan next entry ok ?



************************************************************************

Ni nak cerita pasal sahur pagi tadi, ai bangun ok !! Ohh yeah ~ Sib baek jam memberkan kerjasama . . HEHE~ Tapi agak lewat sedikit.. Mata pulak tak bagi kerjasama... HAHA~ Pleaseee . . .Jam & Mata kene seiring sejalan tau ~~ HEHE~ (apa kau merepek ni ida!!!) Maaf. Malam Jumaat so, weng sikit ! HEHE



Ai bangun dah pukul 4.5oam. . Tak sempat rasanya nak masak.. So, goreng ikan & makan denan kicap je.. Sedih !!! Tapi sedap pulakk kalau sekali sekala makan macam tu.. Tapi tak kenyang la der . . .


Haaa . time time macam ni lah pentingnya makanan tambahan.. HEHE~


-Penyelamat!-


Kenyang sudahh !


Sorry lambat update. Ini kisah semalam ok ~ HEHE~














Yang mula memasak untuk berbuka,

signature ms eida

18 comments:

  1. Ikan bawal tuh murah hrganye berbanding ptrjy rm7-8 sekoq...but klu xsedap, murah pn xguna..kah3..sedapnye layan kerabu perut..kt ptrjaya aku xjumpa pn..mat layan ke corn flakes tuh?

    ReplyDelete
  2. Mak oiii ~ Mahalnye RM8?? Mahal mahal mahall.. Tak patut !! Dah la tak dapek bonus.. *tetiba*

    Kerabu perut tu memang sedap ! Mat makan sorang jer ~ HUHU... Aah die pun layan cornflake tu.. tapi 4-5 sudu je... Ai yang bedal banyak.. Fav tuh!

    ReplyDelete
  3. Eida:
    tu yang malas nak beli...

    Ari tu Anie beli kat bazar kan,
    dapat yang "BASI" tau..

    Nampaknya,
    kita harus masak !!!...
    heheheeee

    ReplyDelete
  4. kantin pn mahal yerk lauk? nti aku nk try beli lauk2 kt mara lak...but kne awl bli sbb dgr2 kul 2/3 da habes

    ReplyDelete
  5. sahur aku xpenah miss bangun and masak lagi....tp berbuka,baru sekali je aku masak tok dayat sebab hari lain aku buka kat kelassss....sedey je....next week dtg umah aku buka reramai jom.....

    ReplyDelete
  6. Kantin pun dah mahal sekarang.. Dia pun tau cekik orang.. HAHA~

    2-3pm dah abis ?Mak aiiiii ~~~ Lakuuu.... Ai nak g jauh bebenor lak...

    ReplyDelete
  7. Anie: Mak aii ?? BASI ?? Lagi teruk !! YUp kita kene masak la gamaknya.......

    ReplyDelete
  8. dyh lps ni msk je...
    wt cm aku ni ari2 blk msk...
    bli kt bazar cume kueh mueh je...

    bawal msk sweet sour 2 simple je...
    xssh pn...
    ko leh je wt pny...
    aku dh byk kli wt ikan bawal sweet sour...
    mnjilat jari siot...
    hahaha puji diri sndri itu penting...

    ReplyDelete
  9. rajin sgt ke memasak balik keje? huk3

    ReplyDelete
  10. Anum@ Aku dah stat masak.. Ko boleh la hari hari masak sbb dekat je office & rumah ko..

    Aku? Dlm 45min baru smapai rumah... Skrg ni pulak, jem nye luar biasa !!
    Ada la dekat kul 6pm aku sampai.. Haa... camne tu nak masak ? memang kelamkabut!

    But i'll try .. try dan try.. Harap2 semuanya kekal sampailah habis puasa ni.. HEHHE~ Penatnya tak terhingga !

    ReplyDelete
  11. Ero@ Terpaksa rajin.. Kalau tak, koyak poket ! HEHE~ Dah la tak dapek bonus tahun ni... Harus jimat !!!~

    ReplyDelete
  12. Ayu@ xpe.. ko kan study, dimaafkan.. HEHEH~ Eh yeke? Bukan budak budak nak buka kt luar ke ??

    ReplyDelete
  13. dkt xdkt jgk la dyh...
    lau g amik debot dlu dkt sejam jgk la pjalanan aku blk kj...
    2 lau kuar dr opis cpt n pntas g amik debot dlm sejam dh smp umah...
    tp lau kuar opis lmbt n amik debot pn lmbt kul6 br smp umah jgk...
    smp2 umah trus msk...
    sggah bazar bli kueh je...
    lau tgh2 msk dh msk wkt buke mkn kueh jela dlu...
    dh siap br balun yg panas2...
    br syokkkkk

    ReplyDelete
  14. HUHU... Aku akan berusaha tuk memasak.. Walaupun terkejar kejar....
    *harap ada orang tu baca ini*

    ReplyDelete
  15. hahaha...
    hrp2 la kn dia bc...
    jgn harap tggai harapan udah le...
    same2 kite bdoa bahawasanya suami2 kite ni sudi2 la jengah blog isteri2 diaorang ni...
    hahaha

    ReplyDelete
  16. ANum@ Memang andi salu baca blog bini die ni.. Cuma aku berharap dia baca komen komen ni..... HUUHUUUHUUH~

    ReplyDelete
  17. hahaha...
    untung la jgk ko andi bc blog aku...
    zakri???
    jgn hrp nk bc...
    cite bagai nk rak aku tuleh 2 ini dlm blog dia wat xtau je pe yg aku ckp...
    hangin je kn...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page