Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan Day 3

Assalammualaikum w.b.t . .

Alhamdullilah, dipanjangkan umur berpuasa tuk hari ke-3 ni. Syukurrr . . Dan teramat syukur nye dengan nikmat makanan berbuka semalam di rumah emak. Sebabnya bila hubby outstation , sure ai akan tidur di rumah emakkk . . HEHE~ Dok umah sensorang tak best ! Tu yang larii rumah makkkk . . .

Tau tau jela kan bila dah duduk umah mak, bestnya ! Tak perlu beli kat bazaar sebab mak masak ! HEHE~ Mak masak mee bandung tuk juadah berbukaaaa . . Best best ! Makan banyak banyak pun , freee aje.. HEHE~


-mee bandung mak-



Pastu kalau nak pergi bazaar pun tak yah jauh jauh, depan rumah je pun adaa bazaar kecil kecilan ~ HEHE~ Dah tu murah !! Sebab nya mayb tak perlu bayar tapak kot? Abah pun beli lah chicken wing . . Berapa harga kat luar ? Dalam RM1.50 kot? Ce teka berapa harga kalau kat rumah mak ni? HEHHE~ Murah beb !! RM1 je !!~ Sukanyaaa . . .


-chicken wing RM1-


Tapi yang paling best time sahur tadi, bangun tak rasa cemas pun ! HEHE~ Sebab ada orang kejut ! Lauk pun sedap ! Ayam masak merahhhhh ~~ Sedapnyaaa . . . Ai selera jee ~ Kalau ai lah, tak de maknenye nak masak heavy cam tu.. HEHE~ betapa bezanya ai & mak ! HEHEHHE~

-ayam masak merahhhh- tengok nasi ai ? sikit jee... HEHEHE~


Petang ni hubby balik, so tak dapat buka rumah mak lagi.. Mayb wekeend datang rumah mak lagiii ~ Mak masakk lauk sedap sedap yer.. HEHE~ Juadah berbuka ai petang ni beli saje dari kantin office aiii ~ Mahal ok ! Esok ai cerita . . . Esok sahur baru nak masak laaa . . Nak masak ape ekkk ? Simple sudahhhhhh ~ Janji hubby makan nasiii ~




p/s : ai dah boikot Bazaar Ramadhan ! Taknak pergi dah ! Mahal gila ! RASA tak serupa HARGA !!
p/s/s : bukan niat nak pamerkan gambar gambar makanan tuk lecurkan uols.. Kuatkan iman !! Tinggal beberapa jam je ni.. HEHE~










Yang tak sabar tunggu hubby balik,
signature ms eida

12 comments:

  1. nasib baik dah b`buka..so aku terliur :p

    ReplyDelete
  2. tu la psal .mak masak lg best! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. IFA, kan ? best nya duk ngan makkk........

    ReplyDelete
  4. xkisah le ape2, yg penting berbuka NASI, bersahur pun NASI...kah3...klu dpt kari (ayam, ikan, dgg) ++ kicap, perghhhhh, terbaekkkkkk

    ReplyDelete
  5. YE ! Itu adalah hubby sayaa... semua masa pun nak nasikkk....

    ReplyDelete
  6. chicken wing rm1??? murahnya!!! kalau dekat nak jugak zana kirim.. hahahhah

    ReplyDelete
  7. Aah.. murah kan? Sedap lak tu! HEHE~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page