Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan Day 2

Assalammualaikum w.b.t . .

Haii ~ Setelah settle semua kerja.. Eh kerja ke ? Ai buat claim tadi.. HEHE~ Buat lambat2 kang, ada yang tak dapat duit sebelum raya... Nak makan ape raya nanti ? HUHU~ Ai tak sabar nak stroy mory dengan uols pasal kejadian pagi tadiiii ~

Huargghh !! Hari yang tak best ! tak suka tak suka ! Gerenti satu hari ni, ai jadik serba salah !! Soryy sayangggg ~~~ Uols tau tak ? Tak tau ? Meh ni nak bagitau. HEHE~ Ai TAK BANGUN SAHUR tadi !!! Huwaaaa . . .

Bukan tak bangun, tapi jam tak bunyik !! Argh ! Salahkan jam pulak ? HEHE~ Ai terjaga dalam pukul 6.10am . . huwaaaaaa . . !!! Tapi yang sedihnya, hubby laaa . . Hubby kene pergi outstation selama 2 hari kat Perak. Dan secara kebetulannya, jam tak bunyik lak ! Sian hubby tak bersahur, pastu kene outstation ! Mesti laparrrr ~~ Kalau ai slumber je, duk dalam office bukan penat sangat pun ! HEHE~

Alaaaaaa . . . ai sangat serba salah ! Tak pe tak pe, ai cadang nak tebus dengan memasak untuk hubby bila hubby dah balik nanti ~ Masak makanan kegemaran beliau lahh ~ Dan juga merupakan masakan paling TIDAK kugemari ~ HEHE~ KARI !!!

Soryy ye sayang . .Kalau rasa lapar tu, ingat itu dugaan ~ HEHE~


************************************************************************

Selain tu, ai nak berkongsi pengalaman pergi bazaar Ramadhan semalam.. Al maklum la, time berbuka malas nak masak. Lagipun dah ada deal dengan hubby, if sahur ai masak, waktu buka ai TAKMO masak.. Boleh gitu ? HAHA !!~ Bazaar banyak dah berubah ! Of coz harga yang paling banyak ketara perubahannya ! Tak sukaaaa . . .


*Bazaar Ramadhan Bandar Tun Hussien Onn*


Contohnya, semalam we all rasa belinya sedikit je . .Tapi cecah RM15 lah !! Makan untuk 2orang~ Makk aiiiiii ~~ Mahal kan ? kan ? Jom review !


1-Terung masak sambal RM3
2-Kueh Tiaw Goreng RM3
3-Ayam pecik RM3.80 - Ai tak tau ape motif ada harga lapanpuluh sen ni ?? genap RM3 je tak boleh ke ???
4-Daging Bakar masak cili padi RM3 - Padahal daging yang die bagi, boleh kira !! 8keping je !!!!!
5-Kuih muih 5 for RM2

Mahal tak uols rasa ?? Bagi ai mahal laaaaa . . Masa ai beli daging masak cili padi tu kan, makcik tu siap cakap,


"Maaf ya dikk, daging sekarang dah mahall, tu yang sikit je bagi ni"


Ceh ! Makcik ni macam tau tau je ai buat muka masa dia cedukkan daging tu dalam plastik. Ai boleh kira ok berapa dia bagi sbb makcik tu pun mengira sekali !! Gila berkira orang berniaga ni ! Rasa macam nak cakap je, tapi tak terkeluar lak , tak sampai hati . .


"Kalau makcik bagi lebih, rezeki makcik pasti akan diberi lebih oleh ALLAH"


Dan secara totalnya, semua ape yang ai beli tu, langsung tak sedap hokay !! Gila menyesalll ~~ Dah la kau jual mahal, pastu tak sedap lak ! Aniaya orang je !!~ Tak baik tau ! Tuhan marah macam tu . . . Hurm . . kalau macam ni la gayanya bazaar Ramadhan, lepas ni SORI ai nak pergi ! Baik ai masak !! Penat pun penat laaaa . . Janji berbaloiiii ~~

Dan lagi satu, kalau ada orang yang meniaga baca luahan hati ai ni, SILA review balik harga harga makanan anda. Biar mahal tak pe, janji sedap ! Ni kalau tak sedap, JANGAN LAH MAHAL SANGAT !! Ai tau uols semua berniaga, tapi we all yang beli ni boleh pokai tauuuuuu !!!~


Uols macam mana ? Ada pengalaman macam ai ni ?













Yang takkan pergi Bazaar Ramadhan !
signature ms eida

8 comments:

  1. byk jgk ko bli tok bebuka...
    aku smlm bli 3jenis je...
    kueh tepung pelita rm2, roti john rm3.50 n air soya rm2...
    2 pn xabeh mkn wey...

    ReplyDelete
  2. Banyak ke ? tu sekali sahur tuh ! HAHA~ Tapi sayang, aku tak bangun sahur lak !

    Dah tu buka, aku taknk makan nasi... Nak makan biasa biasa.. Andi lak nk makan nasi... Tu yang banyakkk... HEHE~

    ReplyDelete
  3. sekarang mmg harga makin mahal.. semalam pun zana habis dekat rm18.. tapi nasib baik semua sedap.. hihihi..

    ddk kat area THO ye? zana selalu pergi jusco cheras selatan tu.. hihihi

    ReplyDelete
  4. aku buka makan mee goreng dengan air nescafe je...dan pastinya bukan dengan dayat....sabtu ahad je dpt buka dengan dia.....

    ReplyDelete
  5. Zana : Aah dok BTHO.. Kan makin mahal! Menciiii ~ Zana duk mana ? salu datang JJ tu?

    ReplyDelete
  6. skang memang mahal la eida....da susah kot nak cecah bawah rm10 sehari....makan untuk 2 orang pon....


    lagii besauu bajet bulan pose nih
    huhuhuhu....sabar je la....

    nak masak...orang orang bekerja n RAJIN macam kite ni memang RAJIN ke dapur...huhuhuuhuuhuhuhuu

    ReplyDelete
  7. HAHA~ tau xpe hani.. Nasib nasib...

    Alamatnya lepas ni, yang RAJIN ke dapur ni kene lah betul betul RAJIN ke dapur.. huhuhuhuhuh

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page