Thursday, August 11, 2011

Ramadhan Day 10

Assalammualaikum w.b.t . .


Ok . . Bila semalam dah masak, hari ini kita membeli pulakk ~ HEHE . . Harus give N take yer . . Ada orang tanye, tak muak ke makan masakan dari gerai yang sama je hari hari ?? Gila tak muak ?? Kan ai selang selang dengan masak & beli ~ HEHE~ Tapi sure cakap lu, lauk pauk makcik kesukaan ai tu, FUh !! TERBAIK !!! Setiap hari lauk lauk yang berlainan je . . Ai tak muak makan . . Kalau ai muak, ai dah muntah ! Erk ? *lari tajuk*



Semalam ada kuih baru ~ Kuih lepat pisang ! Gilaaa sedap !! Sure jadik gila kalau makan ~ HOhoooo ~ Ok , ai tipu je ! Kang takut lak nak beli ~ HAHA



Sayur campur ! Erk ? Sayur campur pun nak beli !! Ye laaaaaaaa . . *bisik lah, ai tak dengar uols semua kutuk cakap ai malas....*



Haaa .. ini baru Ayam Masak Merah !! Yang semalam tu Ayam Masak OREN ! Wakakkakkaa~ Ai beli ni kes balas dendam lah ni . Cuba jugak riki riki resepi kat makcik tu ! Hampehhh



Of coz ! Lauk baru . . Sambal udang ! Ai minat gilak dengan udang ! Tapi hubby ? Tak suka gilakk dengan udang ! Jadiknya, ai tak masak pun udang kalau kat rumah . . If ai nak teringin nak makan udang, sure beli je . .



Tulah menu berbuka ai tuk semalam~ Sedap ! Ai makan bertambah ~ Gila superb sebab ada udanggg ~ HEHE . . .Haa . . sahur pulak ai rebus kerang! Semalam beli kerang RM1 je ! HAHA~ Cukup lah 2 orang makan kan ? Sedap wooooo . . Simple ! 20min siap !~
*pastu cicah dgn sambal kicap, fuh!*




p/s : uols buka suka makan nasi or ringan ringan je ?
p/s/s : hari ni ai buka luar ~~~ HEHE










Yang kesejukan di dalam office ni!

signature ms eida

4 comments:

  1. Saya doakan Puan Eida cepat cepatan dapat baby. hehehe!
    done follow u
    http://sheiladzmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. huwaaaaa!! nangis tgk n3 ni...ayam masak merah tak menahan tgk tu...tgk sayur campur pun dah terliur jugak tau...huhu...

    kami kalau berbuka wajib ada nasik...maklumlah tekak melayu..hehe...

    ReplyDelete
  3. Wahida... Sabar.... HEHEHHEHE~ Sama lah ngan myhubby msti wajib ada nasik.... Ida makan ala kadar je... =P

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page