Monday, August 15, 2011

Privasi Number Hp tercemar di Facebook !

Assalammualaikum w.b.t . .


Kecoh kot sekarang ni pasal Contact Number kat Facebook yang boleh dilihat ! Silap silap orang luar yang kita tak kenal boleh amik & kacau no hp ! Ouh no no no !! Jom jom kita kasi deleteee . . Dah jangan lagi letak no hp yer.. Bahaya !


Tak de privasi langsung kan ? Ai dah delete ! Uols bila lagi ? Tak tau ? Meh sini ai ajar . . Uols buat , sendiri tengok, betapa banyak nya no no dipamerkan begitu sahajaaa . . =(


1) Sila login account Facebook uols ~ Pergi kat bahagian atas kanan Skrin, Klik ACCOUNT, Then klik kat EDIT FRIENDS . . Jumpa ?


*macam ni lah rupa contacts*



2) Klik pulak kat CONTACTS di kiri skrin.. Ha nampak ??? Semua no no hp rakan rakan uols semua terpapar macam tu je kan ?? Jadiknya tak mustahil uols nya no hp jugak terpapar di facebook facebook rakan uols . . Kan ?


*haa . . nampak? kuarkan no no hp kawan kawan ? bahaye nya !!*




So, pleaseee . . Sapa sapa yang TAK INGIN PRIVASI nya diceroboh, please sebarkan !! Tapi kalau uols suka bangat ada orang kacau uols malam malam buta, sila jangan delete no no tu ok ! Nak delete no hp tu senang je, pergi kat EDIT PROFILE uols laa . . Situ kan ada Contact Information ? So, jangan lah letak no uols kat ruang PHONE di situ ~ Adaa pahammmmm ?? HEHHE~








Yang selamat delete sudahh,
signature ms eida

7 comments:

  1. no yang terpapar tu xsemua no frenz list dlm fb kita...just frieds list kita yang taruk no fon dia kat profile dia...kalau pakai bb,mmg dah save terus dlm phonebook kita...so,if xmau org tau no fon,jgn letak dlm profile no fon...end of the story.....

    ReplyDelete
  2. Ayu, kes BB lain la.. Ni orang tak pakai bb, open fb guna pc.. mmg nampak no no hp yang diri sendiri letak dlm profile..

    ReplyDelete
  3. selamat aku takde fesbuk....hehe...

    ReplyDelete
  4. bukan je no hanpon, semua picture dan data2 saya dah remove dr FB.. tak nak la bagi info yang betuk d situ.. kang tak pasal2 kena sabotaj org tak bertanggungjawab

    ReplyDelete
  5. Wahida, tak de fesbuk ????????

    *heran!*

    ReplyDelete
  6. GEN2, ai nye pic masih ada... HEHEHHEHHEHE~ Tawakal je kalau ada orang amik !

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page