Monday, August 8, 2011

Pasar Malam Kemaman - Tak best !

Assalammualaikum w.b.t . .

Kesinambungan kisah ai berkursus Stress di Cherating hokay ! Jangan buat buka blur blur pagi hari ni sebab tetibe je masuk cerita pasal ni.. HAHA~ Biasalah, sesuka hati mak bapak laki mak tiri jiran sebelah je ai cerita. Tak ikut aturan langsung ! HEHE~

Dah boleh cerita kan ? ngeee ~ Sempat jugak we all berjalan even jadual class begitu pack ! Ini yang buat ai stress ni ! HEHE~ Tak pe, malam sikit kira curik masa pergi jalan jalan hokay ! Hari ape ekk.. Hari Selasa tak silap ai ~ We all pergi ber3. Ai tak berani nak drive kat situ. Banyak lori !! So, hangkut la sorang mamat ni... HEHE~ Tapi nak tunggu dia siap kemain lamanyaaaaa . . . Sementara tu, bergambar dulu ! WAJIB !! HAHA ~


We all tunggu Dato' tu kat cafe hotel..
Boleh jadik model ? Model bunga rembat atas meja.. Si waitress tu dah jeling jeling dah ! HAHA~



Dah bosan menunggu kat cafe, we all tunggu kat Lobi pulak..
Ai @ kaunter ! tak de pulak budak budak ensem.. Siang tadi ada ! HAHA~


Kat Lobi kan, ada 1 cermin besar... Ai loike cermin !! HEHE~ Tiap tiap malam dok tangkap gambar kat sini.. Tak tau ape motif ! HAHA~


TQ to Zaidi coz tangkapkan pic we all !~ Ai & Sis P...


Ini depan Lobi jugakkk... Ada air pancut bersama sama ikannyaa... Wahh dah agak lame dah menunggu ni ! si Dato tak sampai sampai lagiii ~ Beribu gambar dah tangkap ni !


Selang beberapa minit sedang nak bergambar lagi, sampai lah si Dato ni buat muka tak bersalah ! HEHE~
Ini lah Dato yang dimaksudkan ! HEHE~


Dah boleh jalan tapi tak tau nak pergi mana sebenarnya.. Yelaa . . Ai tengok semua kedai pun macam nak tutup dahhhh ~ Padahal baru pukul 9pm ! Opss.. lupa pulak, ni Terengganu maa... Bukan kl.... Kalau kl, pukul 9pm macam pukul 8am ! ramai lg orang ~ HUHU..


Ada pasar malam kat kemaman. Dalam 30min je dari Holiday Villa tu . . Ai pun eksited lah ! Sebab niat memang nakpergi sane je . . . Dalam kereta ai duk bayangkan SATA, KOPOK LEKOR, macam macam lagi laa ~~


Tiba kat Pasar Malam Kemaman tu, ai macam 'Erk' ?? Jangan marah aaa orang orang Kemaman.. Memang macam ni ke Pasar Malam ? Tak meriah pun ? Tak banyak kedai pun ?? Punah harapan ai ~ Hmmmm . . Tapi gambar tak dilupakan ~

Dato & Sis P @ depan Pasar Malam Kemaman

Beli kopok lekor.. Sib baik kedai makcik ni tak tutup lagi !

Tapi kopok ini je yang tinggal ~ Jadik lah kan ?


Last, ai @ Pasar Kemaman.. Next time tak leh pukul 9pm ! Sure kene datang dalam kul 6pm kot ? Kan ?kan ?



Lepas merayau dalam 10mmin je kat Pasar Malam Kemaman tu, we all singgah kedai , lepak lepak minum.. Sesi mengumpat ! HAHA~ Masing masing bercerita pasal kursus masing masing ler..... + makan kopok tadi ! Sedap gak wehh ! Itu lah bestnya, kawww punya kopok lekor ! Rasa ikan je... Kalau kat KL ni beli kopok lekor, alamatnya rasa tepung jela..... HUHU







Dalam kul 11pm, we all gerak balik ke hotel.. Singgah sat isi mintak kat Chendor ! Gilaa ah ! Ai dah sampai Chendor beb ! HAHA~

Motif gambar ini. Ai sendiri pun taktau. SisP yang suh tangkap ! HAHAHHAH~


Sampai hotel, ada tetamu sedang menunggu ai di depan pintu. HEHE~ Dimana mana ai mesti dikaitkan dengan kucing ~ Miaw miaw ~~



Memang ai ada panggil miaw miaw ni siang tadi before pergi class . . Alih alih malam tu, miaw miaw ni tunggu ai depan pintu lak ! tau lak die bilik ai ekk.. HEHE~ Lapar mungkin ? Ouh sadis ! Ai tak leh tengok miaw miaw termiaw miaw depan ai ni, ai pun bagi lah makanan... Ala, kopok lekor yang ai beli tadi tu, ada lebih...... Rezeki miaw miaw lah nampaknya ! HEHE~



Ok, next cerita di pantai Cherating !! Woyeahhhh ~











Yang pertama kali menjejak kan kaki di Kemaman,
signature ms eida

7 comments:

  1. seb baek de kopok lebih..
    dpt miaww2 makan..hehe

    ReplyDelete
  2. keropok lekor!! mesti sedap kan..

    zana pun suka kucing.. miaawww... comelnya kalau dgr kucing bunyi kan..

    ReplyDelete
  3. salam kenal. jom tukar link

    ReplyDelete
  4. http://ratuhati.com/

    post lari tajuk sikit
    hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Hani, baru nak cakap.. HAHHAHA~ Ikut suka ubah tajuk.. pe ada hal.. slumber !

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page