Thursday, August 18, 2011

Resepi Ice Cream Bun Roll - 5minit dah siap !

Assalammualaikum w.b.t . .


Petang ni ai nak share sumthing dgn uols ~ Pergh! Ini adalah terbaekkk dari ladang. . Dah biasa orang buat kot ? Baru lah terhegeh hegeh ai nak buat! HEHE~ Ok get ready pensil & kertas ! Tapi sebelum tu, sila kuatkan iman anda semuaaaaaa . . . .



Bahan bahan nak buat IceCreamBunRoll ni of coz kene sediakan BunRoll macam ni . . Ai beli kat Carefour je pun ~ RM4 ada 10potong. . .



Then, dah nama pun IceCream kan ? Mestilah hado ice cream, ikut suka uols lah nak guna ice cream apa kan ? Ai guna Walls Coklat ! Coklat yummy ! yum ~ yum ~



Cara cara nak buat ? Cukup senang ! Budak seklah tadika pun reti ~ HEHE . . BunRoll tadi belah tengah tengah macam hubby ai buat kat bawah ni ? Jangan sampai putus roti tu sudahhhhh ~ Kang macam ne kita nak letak ice cream kan ?



Dah siap belah tengah tu, letak lah ice cream yang super duper sedap tu kat roti tu ! Ai suh hubby letak penuh penuh... Gila tamak ! Bila dah cair, meleleh leleh wa cakap lu !!!



Ok, dah siap ! Haaaa . . cuba tengok jam? 5minit je kan ? HEHHE~
*ai sendiri pun dah terliur !*



Sedapp wehhh ~ Siyes wa cakap lu ! Semalam roti dah habis, ice cream ada lagik, nanti nak pergi beli lagi BunRoll lagiiii~ Dah ketagih nak makan .. Sedap !!! Kalau nak lagi meletops, tambahlah coklatrice kat atas roti tu... Tapi macam nak jual pulakk kan ? HEHE~ Takyah lah deco sangat.. Ini je pun dah cukup ! HEHE~ Uols percaya tak kalau ai cakap, we all pernah sahur dengan makan ini sahaja ?? Yes !!!!! Kenyang je ? HEHEHHE~





p/s : selamat mencuba !











Yang balik ni nak cari BunRoll,
signature ms eida

8 comments:

  1. tak terliur sbb ai tak puasa pun!!
    lunch td dah mkn..hihihi

    ReplyDelete
  2. Shura, same lah kitaa... Tapi tak makan pun tadi.. *malu*

    ReplyDelete
  3. biasa mkn eskem roti ni...tapi tak pernah buat lagi...hehe...

    sahur mkn eskem roti? tak sejuk ke nok?

    ReplyDelete
  4. Eka, sila cuba.. memang sedapppp !!

    ReplyDelete
  5. Wahida, ce cuba buat.. HEHE~

    Memang sejukkkkkk !! Tapi tu je yg mampu bila bangun sahur dah pukul 5.30am !! HEHE~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page