Monday, August 22, 2011

Hakikat. Terima lah dengan redha.


Assalammualaikum w.b.t . .


Malam semuaa ~ Haip ! Jangan lah tido lagiii ~ Meh la sembang sembang.. HEHE~ Ai tinggal sorang ni . . Ai ABC ~ Syok ! Tadi kan, sedang bermain dengan mukabuku, tetiba my aunt ada share pasal ini. Dan tetiba rasa nak share dgn uols semua laaa ~ Tapi ai rasa, ramai yang dah pernah terbaca kan ?? So, ini untuk sesiapa yang belum pernah membaca nyaa . .



‎1. Jgn bangga berkulit putih kerana kulit terakhir kita = TANAH LIAT


2. Jgn bangga dgn rumah besar kerana rumah terakhir kita = KUBUR


3. Jgn bangga dgn baju mahal kerana baju terakhir kita = KAIN KAFAN


4. Jgn bangga dgn kereta & motor besar, kerana kenderaan kita yg terakhir = KERANDA


5. Jgn bangga dgn Minyak wangi berjenama, kerana wangian kita terakhir = KAPUR BARUS.




Apa yang kita ada di dunia ni, adalah pinjaman semata mata dari Allah. Gunakanlah pinjaman yang diberi itu sebaik mungkin, ke jalan Allah. Sokong? Renung renungkan dan selamat beramal ~






Yang sebak bila membacanya,


signature ms eida

6 comments:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page