Thursday, August 25, 2011

Checklist RAYA

Assalammualaikum w.b.t . .


Uols tau tak ? Ai siap buat checklist tuk RAYA ni . . HAHA~ Ni ai tepek kat sini .. Eksited nak raya kan ? kan ? Padahal puasa tak cukup sebulan ! Muahahahhahaha~



1.BAJU

Perkara

Hubby

Wifey

Tudung

Baju Raya Pertama

Melayu Biru

Moden Biru

NAK CARI SHAWLS SATIN !!!

Baju Raya Kedua

Melayu Cream

Moden Cream

NAK CARI SHAWLS SATIN !!!

Baju Raya Ketiga

Kemeja Putih & Jeans

Sulam PutihPink

Baju Raya Keempat

Kemeja Oren & Jeans

Kaftan Oren

Baju Raya Kelima

Tshrt Merah & Jeans

Kurung Merah

NAK CARI TUDUNG CORAK !!!

Baju Raya Keenam

Tshrt Coklat & Jeans

Moden Coklat

Baju Raya Ketujuh

Tshrt & Jeans

Tshrt & Jeans



















Haaa . . Jangan lah buat muka terkejut sangat tengok baju ai berderet deret ! Orang lain lagi banyakkk ~ Ai buat baju setahun sekali ~ Ececcecec *percayalah!* Dari bujang sampailah dah kahwin , ai tetap suka pakai baju baru pada setiap hari ~ HEHE~ Tak suka pakai baju raya tahun lepas . . Rasa macam TAK RAYA je ! Wakaka..

Haa , dari carta kat atas tu, nampak tudung ai tak settle lagi ! Ishhhhkk . . Mane nak cari Shawls Satin ek ?? Ai teringin nak pakai pagi raya nanti ~~ Nak jadik Hana Tajima lah konon nya ! HUHU . . Ada sapa sapa tau ? Dah last minit ni.. *ngee


Lagi satu, disebabkan baju ai berderet, hubby pun turut berderet sebab ai duk cari baju yang boleh sedondon dengan ai !! HEHE~ Tak tau nape ai memang suka pakai baju sedondon dengan hubby. Sib baek hubby layannnn . . Kalau tak jenuh ai nak pujuk suh pakai ~ HEHE.. Hubby uols suka tak ? Bukan ape , bila sedondon tu , ai rasa serasi. . Comei ! Bila tangkap gambar tu, nampak serasi ! Uicehhh !!~



2.DUIT RAYA
Bab duit raya, ai memang ada sediakan ~ Even tak banyak, boleh lah bagi sedekah duit raya kepada sepupu sepupu kat kampung nanti ~ Duit raya tuk anak buah ! Rasa lengkap sudahhhhh . . Tinggal nak kemas beg dan balik kampung jeee . . . *Taksabar*




3. RUMAH
Haaa . . rumah ni jangan pelik, bukan lah langsir ke , beli sofa baru ke ape ke.. Cuma melangsaikan ape yang patut tentang rumah . . Seperti bayar bil utilities, bayar sewa rumah , bayar itu bayar ini.. Haa , better langsaikan apa apa hutang sebelum balik beraya yang KONFOM duit akan habissss .. HEHE~ Bagi mengelakkan segala kesulitan after raya nanti ~ Ye tak ?


Baju baru, tudung baru, brooch baru, semua kasi baru nak RAYA !! tapi 1 je yang ai tak beli, bertahun tahun tak beli . . KASUT RAYA !! Kasut ni ai sangat selesa !! Ai beli 3 tahun lepas , masa tu, ai bercinta lagi dgn hubby .. Sampai lah sekarang, dah kahwin, ai masih pakai kasut ni.. Dulu beli, memang lah terasa sebab mahall gilaa . . RM249/- ,bagi harga sepasang kasut, memang ai rasa mahal ! Tapi bila try tu, sangat selesa ! So, ai beli jugakkkk !! Pergi kerja ai pakai, nak jalan jalan ai pakai. . Memang ai gunakan dengan sepuas puasnya !!

Tapi yang menariknya, bila nak berjalan jauh, sure uols sarung selipar je kan ? Sebab taknak penat dengan heels yang tinggi kan ? Tapi ai slumber jugak pakai ! Sebab kasut ni ala ala wedges yang sesuai di bawa jalan lama ke.. kejap ke.. Ikut suka hati ! HEHE~

*masih bertahan untuk tahun ke3*TQ!



Ok.. bila dah settle semua tu, boleh balikk kampungggg ~~ Tahun ni raya di Melaka dulu ! *yes!*Dengar dengar cerita bigboss bagi balik awal hari ni ? Auw~ Tak rugi nya datang kerja hari ni !! Ohh yeahhhhh ~




p/s: ada benda ke yang ai tertinggal ?








Yang eksited gilaa NAK RAYA !
signature ms eida



No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page