Monday, August 22, 2011

Balik kampung jumpa mak, nenek dan sedara mara semuaaaa . . Eh ! Dah raya ke ?

Assalammualaikum w.b.t . .


Lama menyepi kan ? Sunyi sepi je si gedik ni ! Mana pergiiii ?? HEHE ~ Wekeend yang lepas ni ai balik kampung nenek kat Perak (kampung nenek hubby) Rancangan yang last minit di buat oleh hubby, kang tak follow, muncung sedepaaa.. (leh buat sangkut baju! HEHE) . Maka dengan itu, ai terpaksa cansel kan rancangan tuk berbuka dengan AYU And The Gang ! Harap uols faham yer ?


Pagi Sabtu (20hb) myfamily datang rumah nak bershopping kat JJ Cheras Selatan tu ~ Jangan terkejut bila ai cerita mereka ni sanggup datang sebab JJ rumah ai ni kurang sesak ! dari JJ kat Kepong tuh ! After teman myfamily bershopping tu , ai balik rumah terus hubby plan nak balik kampung ! amboiiiii ~ Tak nyempat nyempat ! Yelaaa dah 20hari berpuasa tapi belum sehari pun we all berpuasa bersama mak (mertua ai)


So, disebabkan mak mertua ai yang ai panggil mak jugakk.. Kang uols konfius lak kenapa minah ni ada 2mak ! HAHA~ Mak ada kat Perak, rumah akak ipar ai.. So we all ke Perak lak, bukan Pahang on that dayyy ~ Pukul 5.30pm baru gerak dari rumahh, agak agak uols ai berbuka kat mana ??? Of Coz DALAM KERETA !!!! HEHE~


Sampai rumah akak ipar ai, Kak Win dah pukul 9pm. . Sepanjang jalan dari KL - Tapah hujan lebatttttttt !! Ekceli, we all ni buat suprise ! Tak bagi tau pun mak & Kak Win yang we all nak datang ~ HEHE.. Agak mengagau gak lah cari rumah Sarjan Darus ni malam malam buta kat Kem Askar Tapah tu ! Sib baek ada abg askar yg baik hati tunjukk jalan... HEHHEHEH~


Ape je aktiviti we all kat rumah KakWin ni? We all pergi jumpa sedara mara lahh ~ Nak raya ni kan ? Tak tau lagi raya ni balik perak ke takk.. Sebab nak balik Melaka lagi, nak balik Pahang lagi.. Pokaiiiii makkkk nokkkkk =P


Memula we all jumpa nenek (nenek hubby) . Ai dah tak de nenek, dua dua belah family ai nenek dah tak de.. So tumpang kasih kat nenek hubby la.. HEHE~

*Gambar Nenek*



After lawat nenek, mak bawak lak pergi jumpa makcik makcik sedara belah arwah bapak. Ai dah kenal, cuma belum hafal nama lagikkk ~ Dan yang paling kelakarnya, diaorg berborak, sumpah ! Ai tak pahammmm !!!! Ai mampu tersenyumm . . Pekat pelat Jawa diaorg tu . . HUHU~ *nak kene belajar cakap Jawa ke?*



Ekceli sebelum pergi melawat nenek dan sedara mara yang lain, mak ada bawak ai pergi jumpa seorang Pengamal Perubatan Tradisional , ala ala si Ashraf Muslim . . Yang mengubat sakit orang menggunakan ayat ayat suci Al-Quran . . Saja nak tanya apa masalah we all yang belum dikurniakan zuriat ni. Next entry hokaiii ??




Sampai sini je, sambung buat kerja balik *taip description BQ bapakkk banyakkkk*











Yang busy gilaaaa,

signature ms eida

4 comments:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page