Wednesday, July 20, 2011

Suggestion Tempat Outdoor yang best ! best pleaseeee!!

Assalammualaikum w.b.t . .

Ingat tak ai menang contest INI ? Pencarian Model SSWC Julai 2011 ~ Kan hadiahnya Outdoor & indoor Studio ? Studio tak yah risau sebab penganjur ada studio. Bab Outdoor ni yang blur blur sikit ! Kalau boleh, nak la buat benda yang tak pernah buat. HEHE ~ Dulu masa kahwin ai pernah buat Outdoor area Masjid Wilayah & Taman Tasik Perdana.

Kali ni , penganjur beri ai peluang tuk tentukan tempat outdoor itu sendiri... HEHE ~ best tak ? Ai senyum sampai ke telinga dengar ~~~ HEHE. Tapi now, blur ! Tempat mana yang best ek nak buat Outdoor ?? Kalau boleh area KL ni. Tolongggg ai boleh ?? Dalam kepala hotak ai ni, dah terfikir beberapa tempat. Tapi tak tau lah kalau tuan penganjur setuju or not ? Demand lah pulak ai ni !! HEHE ~


1) Tema Air !
Belukar mane ntah ni.. -Theme 1 Smart kan ? Tapi mane pulak nak cari belukar kat kawasan KL ?? HUHU. .



2) Tema Pantai

Pergh ! Yang ni SMART gila kan ? kan ? Teringin nak tangkap gambar same same dengan cahaya matahari. HEHE !! Theme 2~




3) Tema Bangunan

Ouh ! Ouh ! Kalau KL nak buat photoshoot memang bangunan lah senang nak cari ! HEHE~ Contoh Theme 3 ni. Pandai kan fotografer amik angle ni ! HEHE~ Ai loike ~




4) Tema Jalanraya

Kat tepi highway pun jadik ?? berani betull ~ Kalau ai, pergi baring tengah tengah jalan raya tuh ! HEHHE~ Theme 4~




5) Tema Sungai

Ekceli ni kawan ai, masa dia kahwin outdoor dia di sungai. Sungai Gabai ! Penat tak naik atas ? HEHE~ kemain tinggi lagi sungai gabai tu, korang naik ! Tapi hasilnya memang berbaloi !! Lawa kan ? Nak tengok gambar lagi banyak, SINI ~ Theme 5




6) Tema Taman

Ini gambar pre wedding KAK EIKYN~ Mengapa ai suka gambar ini ? Sebab kak eikyn pakai GAUN !! Santek !! Dan mayb sebab kak eikyn tinggi lampai ? dan putih melepak ? Ce bayang kalau ai yang pakai gaun ? Wakakkakkakaa !! Tapi tema taman ni , ai dah buat tuk masa sanding dulu ~




7) Tema Cintai lah bukit kita ~ HEHE~

Ini gambar pre wedd Angkawasan Negara, yang buat kat Bukit Broga ! Pergh !! Ini memang idaman ! Agak agak melampau tak nak request ini ? HEHE~ Pasti semua tau, hubby & ai memang gila dengan aktiviti hiking ni. Macam best je kalau buat outdoor kat bukit bukau ni ? HEHE~ Theme 7~




8) Ladang

Ini antara tempat yang disugest kan oleh kawan kawan. Ladang UPM. Tempat lokasi pengambaran cerita Lagenda Budak Setan. Memang lawa tempat ni. Sesuai jugak ni. Tapi tuan penganjur boleh ke ? HEHE~ Theme 8~




Demand ke ? HEHE ~ ala.. sekali sekala. Tuan penganjur pun dapat pengalaman baru menangkap gambar dengan suasana yang berlainan. Kan ? Kan ? HUHU. So, ai harap uols boleh la vote.. Wahhh, vote ! Theme mana yang uols rasa sesuai tuk ai buat ?? Ok ? Tapi if uols ada theme lain , boleh je bagitau ai.. ok ? HEHE ~ Tq uols !!

Selain itu jugak, antara yang ai belum pernah buat lagi, ialah MEMAKAI GAUN !!! HAHA ~ Dulu masa kahwin, teringin nak pakai gaun kembang kembang gitu ~ Macam minah minah salleh tu! Tapi tak lah pilih yang seksi meksi tu. Yang muslimah punya lah.. Mesti ada punya ! Nak buat pre wedding tapi mak tak bagi. Katanya tak manis. Ok ! Nak buat outdoor tuk sanding, malas nya nak tukar tukar baju. Last last , terus tak buat pun !! Ouhhh ~ Kempunan terus nak merasa pakai gaun ~ HEHEHE~

Tapi tapi, bila tuan penganjur kata je, dia ada koleksi GAUN, ai terus Ohh yeah !!~ Ai boleh pakai lah nanti ~ Teramat lah sukanya .. ~ HEHHE~ Seronok ! Tak sabar !! Tetiba perasaan berdebar debar masa nak kahwin tu datang balik ! Ouh ! Jangan gedik ! HEHE~ Sabarr.. controlll...... weee*

*lawanya gaun kembang ni*













Yang tak sabar nak jadik pengantin semula,
signature ms eida

4 comments:

  1. auwww! gambar i pun ada la..wiwiiit sendirik..huhuhu...

    kak eikyn pun wt prewedding tu last minit dek non..utk wat paperbag n banner kawen..ade promosi mase pameran pengantin kt midvalley tahun lepas...

    studio pn ktorg wat jugak tau dek non..curlass..tp after beberapa bulan pas kawen..huhu..dapatlah pakai gown2 kembang idaman hati tu..tp xleh upload kt fb coz freehair..mau tgk ka? roger2 la..mane tau nk dptkn mood amik gmbr..kuikuikui..- kak eikyn

    ReplyDelete
  2. HEHE~ Mestilah nak !! Orang dah offer ! HEHE~ Upload la.. dlm fb ke.. pastu buat private ? Haa.. curlass tak idea ??

    ReplyDelete
  3. eida.....kat taman2 tu macam da biase sangat la..skang kan trend buat kat bukit bukau.....kat sungai tu pon cantek jugakkkk......

    ReplyDelete
  4. hani@ Bukit bukau dalam list ! Tapi tak santek pulak peluh peluh nnti... huhuhuh~u.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page