Thursday, July 21, 2011

Mood baik bertukar sangat BENGANG !!

Assalammualaikum w.b.t . .

Pagi hari ni, mood aku sangat lah baik ! Buat kerja dengan senyuman walaupun bos semua takde. HEHE ~ Habis kerja, baru lah bukak hiburan. HEHE~ Mula lah bukak blog, bukak mukabuku. Tapi mood baik tu sekejap je ! Mula bertukar mood tak baik !

AKU SANGAT BENGANG !!!

Ai sendiri makin tak paham, kenapa orang suka sangat sibuk hal orang ? Suka sangat canang hal hal yang buruk sane sini. TAK MALU KE ?? Pasal ape yang buat ai bengang ? Uols rasa ? Pasal anak ? Pasal gemok ? Iyer. . Tepat sekali !!!

Pasal gemok ni. Ai tak malu nak cakap ai memang sensitif dengan isu GEMOK ni ! Tapi ikut cara orang tu menegur. Kalau cakap gurau gurau, baik baik, ai anggap benda tu gurau ! Ai tak kesah sebab ai tau, skrg ni adalah zaman kegemokan ai. Tapi tunggu lah bila ai da kembali pada bentuk asal, siap kau!! Tapi kalau cakap itu memerli, mengejek , itu ai TAK SUKA !!!

Ntah ape masalah kau hah ? Risau sangat aku gemok ?? Aku mintak duit kau nak makan ke ? Or mulut kau tu tak reti nk kunci sikit bila nampak keburukan orang ?? Asik nak mengata je !!!

At least, aku gemok ! Dari kau , tak berhijab !! Mane lagi dosa ? Jadi, dari kau sibuk sibuk jage pasal badan aku, cube ko berjinak jinak belajar agama. Islam tak ajar aibkan orang ye !!!~ Sikit pun aku tak pernah tegur kau ! Ape sal kau 'baik hati' nak tegur aku ekkk ?? Kalau berani, tegurlah depan depan.... Ni tak ! Cakap aku gemok belakang belakang !! Ape kes ? Takut ? Dah lame kau mengata ek, baru hari ni aku tau !! Eee.. teramat lah geramnya !!!

Nasihat ai 1 je. Cermin diri sendiri baru boleh mengata orang. Diri sendiri pun tak betul, nak tegur orang. Iye betul, kau slim gila ! Macam tiang elektrik, tapi kecantikan itu sementara je. Dipinjamkan dari ALLAH. Bila bila masa akan ditarik balik kalau macam ni cara kau hargai pemberian ALLAH !! Aku gemok ? Itu pemberian ALLAH. Bila kau kutuk aku, kau jugak kutuk pemberian ALLAH. Sila jawab sendiri. . .


Memang gemok tu tak cantik. Tapi sape kata kurus tu cantik ??

*gemok ke ? ade aku kesah kau nak cakap ape ?*



p/s : sorie lah entry ditaip ketika ai bengang sangat! so,
ayat agak kurang ajar ! sorie uols ~












Yang hilang mood sudahh,
signature ms eida

10 comments:

  1. feel sorry to u
    sy pn kena selalu dengan kawan2..
    tp lebih sakit hati bile kena kutuk dgn mak sendiri..aiyoooo
    pedih ulu hati..

    ReplyDelete
  2. Emak ? aiyoo ~~ itu lg sedih...

    ReplyDelete
  3. sabar je la....gemok ke,kurus ke,yang penting sihat...aku ni la,dri 55kg skrg dah 85kg...hurrhhhhhh

    ReplyDelete
  4. Tau xpe.. janji aku sihat dah la.. Sibuk benor jage hal orang !

    Tapi mmg aku dah gemok dari 48 - 57 !! HAHHA~

    Nak kurus balik ni, nak tayang body depan si dia !!

    ReplyDelete
  5. cool. aku tahu siapa. hihi

    sis ayu : comel ! geram nak picit pipi boleh tak. ahha

    ReplyDelete
  6. eh tak de la gemox mana pun...abaikan la mulut puaka camtu...tp kan kenapa perlu dicanang pada org...blkg kita pulak tu.tu yg skt ati..

    ReplyDelete
  7. Lya @ habis cool dah ni... Kalau tak cool, aku sound terus dlm fb tadi.. huhu~ Ni sib baek aku tulis dlm blog je !

    ReplyDelete
  8. eKa @ senang je.. die kan slim.. tu yang dicanang semua... cis...

    ReplyDelete
  9. aku pun slalu kne cam ko..
    kdg2 rase nak sepak je..

    tp diam lg bgus...kalo ko layan lg skt hati tau...sbnrnye org camtu xde keje ln..lbh bk kte ni kan..xambk tau hal badan org ln..

    ReplyDelete
  10. Tu la.. rasa macam nk cili cilikan je mulut2 tu.... Aku tak pernah nk mengata badan orang.. tp orang sibuk2 ngata pasal aku.. jeles ke ape... huhu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page