Monday, July 11, 2011

Kad Plastik - Nak active or not ??

Assalammualaikum w.b.t . .

Bulan 7 Tahun 2011 , sepatutnya bulan ni, kad plastik ai dah tamat. Rasa malas nak sambung balik. Sebab baki nya pun belum habis bayar lagik. Ada seribu lebihh. Ooo makk banyak lagik ! HUHU~ Kang habis bayar, guna balik ! Pantang nampak baki full, ada je nak book ! HEHE~

Sesedang berfikir, tetiba datang pulak surat dari bank. Hoii ~ Pantang ada peluang bagi orang berhutang, cepat je ye ko ! Kali ni lain pulak yang datangnya. Masa 1st dulu, ai pakai MasterCard Bank Islam. Hanya bank ini je yang ai percaya. Bank lain ? Tak nak amik risiko lah.. Banyak cerita tak sedap di dengari oleh pengguna pengguna bank bank lain. Setakat ini, Bank Islam ok je dengan ai !! HEHE ~


Haa . . kan betul ai cakap ? Pantang kan ? Dah Bank Islam offer ai VISA pulak ? Limit pun naik ? Amboiii ~ Nak ke taknak ? Ada baik buruknya pakai kad plastik ni kan ? Sudah 3tahun ai pakai, setakat ini ok, ai mampu bayar, mampu kawal nafsu, mampu lahhhh ~

Ye laaa , kalau yang buruknya tu datang nya dari diri sendiri jugak kan ? Dah pakai bagai nak rakkk, tetiba bayar ciput ciput. Bank kene kan la bunga . Dah kene bunga, baki pun bertambah lah kan ? Bila bertambah mula lah rasa beban, taknak bayar... kata bank itu, ini. Sebenarnya, kalau ikut rules betul betul, sure boleh tangani nya.

Kad plastik ni penting jugak tuk booking flight ke, hotel on9 ke, boleh jugak digunakan untuk pembelian ratusan - ribuan . . Jenuh pulak nak bawak cash bebanyak kan ? Boleh digunakan time time sesak, kecemasan. Contoh time pukul 12am ke atas, mane nak cari ATM ? Nak kuar cash ? If setiap masa dalam purse kita ada cash xpe.. Buatnya tetiba kita ran out cash ? Macam mana ?? Haaa . . itu gunanya kad plastikk.... Tapi bijak la, lepas berhutang, kasi bayar sebelum dateline. Haaa... kan bijak ? Boleh elak interest !! Kan ? Kan ?

So? Jawapannya active or not ? balik bincang dengan hubby laaa . . HEHE ~ Biar dia lak pening pasal hal kad ni. Asyik ai je pening ~ LALLAlalalallaa . . ~









Yang tak nak pening sorang sorang ,
signature ms eida

1 comment:

  1. hii wak...owg bru jd ur follwers...
    gud info la psal skpping nie...bab owg pon ngh proses nk "KURUS" gak nie...



    Jum tukar2 link..
    Follow sha kt cni:
    http://asyarielifez.blogspot.com/

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page