Tuesday, July 19, 2011

Bila hubby disuruh jadik s/u ?

Assalammualaikum w.b.t . .

Setiausaha ? Personal Asistant ? Dikaitkan dengan perempuan kan ? kan ? Tapi ada ada jugak lelaki yang pilih S/U sebagai kerjaya. Tak salah ! Cuma ai janggal jer ~ Bila mana hubby sendiri pulak yang kene jadik S/U, lagi lahh ai janggal binti pelik binti confiussss ~

Haa . . mesti uols semua heran bin pelik ? Macam mana teknikal man boleh convert to Setiausaha ~ Which is perempuan yang lembut lembut, manis, sopan . . Tetiba lelaki macho !!?? (ek? macho ke laki ai?) Ekceli bila hubby bagitau yang hubby kene gantikan budak PA yang akan berkursus selama 4hari, reaksi ai ialah . . .


"BIAR BETIK yang ????? Boleh ke sayang handle ? Reti ke ? Macam mana kalau ada kerja drawing yang kene lukis ? Sapa pulak yang kene buat tu ??"


Haaa . . bertubi tubi soalan yang ai lontarkan ke hubby. Hubby jawap tenang jer . . .


"Biar lah, dah bigboss suruh, takkan nak tolakk. . Nak jugak merasa jadik PA ni. HEHE "


Boleh hubby jawab macam tu ? Kita tengok dan lihat. HEHE ~ Nak sangat kerja PA ekk . . Nampak macam senang je kerja PA ni tp leceh tauu . . Semua benda dalam bahagian tu kita kene ambil tau ~ Adik ai, LYA seorang S/U. . Tengok steady je dia handle ? HEHE~

Hari isnin - 11Julai2011 , bermula kerjaya hubby menjadi seorang PA ! HAHA~ kelakar kan ? PA MACHO !~ Ai pun tergedik gedik turun bawah , nak jenguk khabar hubby. HEHE~ Saje je, padahal dalam hati ,

"Aku nak tangkap gambar, update blog ! HAHA"


Jom tengok hasilnya . . HEHE ~


Masa ni ai duk kat depan hubby, beliau sibuk terima surat masuk . .



Mula pening dengan banyak surat , pelbagai tajuk.. .HAHA~ Jangan silap masuk fail sudahhh...



Surat surat masuk kene cop tarikh . . .


Muka senyum time ni bila ai cakap " PA MACHO !"


PA yang bijak, simpan cop ditempat yang betul, supaya lepas ni senang cari - kata PA MACHO ni~



Haaa . . amik ape tu ? Oo.. sampul kecil ? Surat surat akan dibawa masuk ke dalam bilik bigboss diletakkan dlm sampul kecil ni.~


Time ni kelakar ! Ada panggilan masuk. . Haaaa , jawab ! Orang tu tinggalkan pesanan. . Takleh nak fokus tulis, dengar je dulu.. Tulis kemudian ! HAHA ~



Haaaa .. settle satu azab katanya !! Ha ? amacam sayang jadik PA ? BEST ? HEHE~ Sabar yer .. .tu baru 1 hari jdik PA. . Ada 3 hari lagi ni !! HUHUHU~u.


Kadang kadang ai terfikir. Eh ! bukan kadang kadang, memang ai ada terfikir, kenapa hubby disuruh menggantikan PA ? Bukan sepatutnya kerani dari bahagian pentadbiran ke ? Ada 2 jawapan yang ada kemungkinan.


1. Mayb bigboss nampak hubby macam tak de kerja kat office , then mula bagi tugas menggantikan PA.
2. Bigboss suka PA lelaki ~ HUHU~u. Or mayb bigboss nak uji hubby ?


Ye , hari ini ai dapat jawapannya bila mana PA sebenar sudah datang office. Katanya bigboss puji hubby, kerja bagus walaupun bukan dari bidang S/U. Serba boleh ! Good JOB sayang ! Hubby memang serba boleh ! Bagi ai lahhh ~ Mane taknya, S/U boleh, Diver bolehh. . macam macam bolehhhh .. . HEHHE~











Yang buat kerja PA secara tak langsung jugak,
signature ms eida

8 comments:

  1. u berdua laki bini memang i selalu dgr pujian... means keje memang bagus le tu! good job u all! keep it up!

    ReplyDelete
  2. wahhh cayalah andy...
    syabas inspektor shahab!!!!
    god job...

    p/s: khidmat cemerlang dh dpt ke lom andi ni?? lau blm pe g tuntutla kt big bos.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. Ohh yeke MG ?
    TQ ! TQ !

    Tapi tak tau, dlm hati ada sakit. HAHA~

    ReplyDelete
  4. Anum@ godjob kan ! HEHE~ dia belum dpt lg... jgn harap lah dapat... kerja nak bg, tp APC, haremmmm~

    ReplyDelete
  5. 2 la psl...
    bos2 ni slalu cmtu...
    puji dpn kite mlambung2...
    tp APC bkn nk bg...
    bknnye kte mtk tiap2 thn wajib bg APC 2 kt kte pn...
    dpt mrase skali seumur idup pn dh syukur sgt2...

    ReplyDelete
  6. Ok la bos nak puji, ada bos yang taknak puji langsung ! bg kerja tak agak2.. APC ? lg macam haremm nak bagi ! Cis.. podah ! menci aku bosss tu !!!

    ReplyDelete
  7. ehem. bagai terasa rasa nama aii di sebot sebot. haha. wah teknikal jadi PA ? syabas ! saya dengan ini sebagai setiausaha ,, mengatakan anda,, HANGAT! wakakka.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page