Thursday, June 2, 2011

Rumah kucing yang TAK jadik !

Assalammualaikum w.b.t . .

Tau kan semalam hubby ai balik dari kampung.
Tujuan asal nak buat rumah tuk mycats tapiii . . . TAK JADIK !!

Ini lah bangsal arwah bapak yang mau dijadikan rumah tuk mycats!
Besar kan ? Ai da terbayang bayang da, besarnya rumah mereka nnti !
Bangsal selepas di kemaskan.

Hubby balik hari sabtu, die kemas kemas itu ini. Pesan bini die suh amik gambar setiap progress tak pernah dilupakan ! Si bini tu nak update blog la tu! HAHA
Harus la kan .. Kenangan ni . . Tak lepas mane mane kenangan tuk disemadikan dalam blog GEDIK ni ! Uiceh ~

Pastu nak tau sebab apa TAK JADIK ??
Nampak gambar di bawah ini ??

Meh sini ai tunjukkan kan !

Ada ibu ayam tengah mengeram lah atas bumbung tuh !!
Duk atas tu, siap duk dalam jaaring lg.. huhuh~U..
Cisss . . spoil my plan je !
Mak pun tak tau sapa punyer ayam ni. .
Pandai yer ibu ayam pilih port nak ngeram telor !
Hishhh . . .Orang kata , tak leh kacau kalau ibu ayam tengah mengeram, takut nnti bila kita alih telor dia tu, Si ibu ayam ni dah tak mau mengeram . .
So, nnti telor dia akan busuk macam tu je . . Sian kan ?

So, hubby pun TAK JADIK la nak buat !!
Dah la ibu ayam kalau tgh mengeram telor , lama gila !! Mak ai kate dlm 21minggu ?? Betul ke ?
Jadiknya, hubby pulang ke kampung hanya sekadar bercuti cuti Malaysia sahaja !
huhu~u

Tengok lah kalau balik kg nnti si ibu ayam dah takde, boleh la teruskan plan.
Tapi hubby ada plan baru . . .
Katanya nak hire je org tukang buat!
Senang !
Tapi Disember 2011 baru pakcik tu boleh buat !
Mak aiii . . .lame lagi kan ?
Hurm . . .


Ada ke sapa sapa tau org tukang buat rumah rumah simple gini ?
Area Jengka, Pahang ?
Nak yang murah !!
Kalau ada kenal, plss... bagitau ai yer !!













Yang ada masa 6 bulan tuk bersama mycats,
signature ms eida

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page