Monday, May 16, 2011

Realiti Show. Uols Pilih Siapa ?

Assalammualaikum w.b.t . .

Tengah hot kan sekarang, 2 Realiti Show yang menjadi tumpuan ramai !
Af9 yang dikatakan Akademi Fantasia yang terakhir ! Boleh percaya ke ? Ntah ntah kejutan jugak !!
Mentor 5 ! Mayb lepas ni ada Mentor 6, leh la join ! HARharHar . .
Ai tak terkecuali nak tengok jugak.
Pun turut sama terpacak malam hujung minggu menunggu konsert konsert dr Realiti Show ni.
Dah tentu ai da ada pilihan hati. Ewah!

Mentor 5 !
Salma.
Setiap kali konsert Salma, ai tak pernah miss.. Suka dengan suara dia !
Hope Salma Juara Mentor5 !
Erra sangat Lawa.



Nama Penuh : Salmah Binti A. Asis
Nama Panggilan : Salma
Mentor : Erra Fazira
Bangsa / Agama : Melayu/Islam
Asal : Tawau, Sabah
Umur : 21
Jantina : Perempuan
Pekerjaan : Kerani

Kenapa Mentor?
Semestinya Salma menyertai Mentor kerana minat dalam bidang nyanyian.

"Saya akan mengambil peluang ini untuk berusaha bersungguh-sungguh dan buktikan bahawa saya bakal menjadi Juara Mentor. Terima kasih kepada Mentor saya, Erra Fazira kerana memberi saya peluang menjadi Protégénya"







Akademi Fantasia 9.
Hazama.
Heart him !
Minat since dia dengan MeetUncleHussin.
Tak sangka masuk Af!
Hope Hazama Juara AF9!

Nama Sebenar: Hazama Bin Ahmad Azmi
Nama Afundi: HAZAMA
Asal: Keramat
Umur: 27 tahun
Pekerjaan: Kerja Sambilan.

Berikan Perkara menarik tentang diri sendiri:
Seorang yang peramah, ceria, kadang-kadang banyak cakap, senyum, pemarah dan nakal.

Perkara yang anda pernah buat, tetapi orang lain tidak?
Masa belum cukup matang dulu saya suka buat benda-benda yang pelik-pelik. Tapi sekarang ni saya ikut je apa yang berlaku di sekeliling saya.

Jika diberi peluang berduet dengan artis luar negara, siapakah artis itu dan mengapa?
Once (Dewa), sebab saya minat sangat dengan Once.

Pengalaman menyanyi sebelum memasuki Akademi Fantasia?
Pernah menyanyi menyanyi hampir seluruh Malaysia sebab saya dapat sertai program Gempak Desa yang di anjurkan oleh Astro..

Kenapa anda menyertai Akademi Fantasia?
Saya ingin sertai AF kali ini sebab Amy search dan kali ni AF yang terakhir. Jadi, mungkin saya takkan dapat peluang untuk masuk AF lagi.

Jika tidak dapat menyertai Akademi Fantasia 9 ini, siapakah anda sekarang?
Saya masih menyanyi untuk Astro dan mungkin masih menyanyi dengan Meet Uncle Hussein sebagai penyanyi sementara..

Siapakah penyanyi AF yang anda kagumi? Kenapa?
Mawi sebab dia ‘world’.



Suka gila konset yang lepas, si Hazama ni nyanyi lagu Hey, Soul Sister !
Nakalnya kamu !
Di sebabkan ai sedang menggilai lagu tu, ai tujukan KHAS tuk semua FOLLOWER !!
Hey Soul Sister !!~
Hey Soul Brother pun boleh jugakk . . ! =)


Lirik Lagu.

Train: Hey, Soul Sister

Heeey, Heeeeey, Heeeeeey.

Your lipstick stains, on the front lobe of my left side brains,
I knew I wouldn’t forget ya, and so I went and let you blow my mind.

Your sweet moon-beam, the smell of you in every single dream I dream.
I knew when we collided, you’re the one I have decided,
Who’s one of my kind.

Hey, Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight.

Heeey Heeeeey Heeeeeey…

Just in time, IA´m so glad you have a one-track mind like me.
You gave my life direction,
A game show love connection, we can’t deny…

IA´m so obsessed, my heart is bound to beat right out my untrimmed chest.
I believe in you, like a virgin you’re Madonna,
And I’m always gonna wanna blow your mind…

Hey, Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight,

Way you can cut a rug,
Watching you’s the only drug I need.
So gangster, I’m so thug,
You’re the only one I’m dreaming of you see.
I can be myself now finally,
In fact there’s nothing I can’t be,
I want the world to see you be, with me,

Hey, Soul Sister, ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair you know.
Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you do tonight…

Hey, Soul Sister, I don’t wanna miss a single thing you dooooo…
Tonight.
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey, tonight.
Heeey, Heeeeey, Heeeeeey.
Tonight.













Yang berkali kali putar lagu ni,
signature ms eida

4 comments:

  1. kedua2 realiti show ni aku xlayan...
    time final t br aku nk tgk sape menang...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  2. dua2 aku layan!!
    HAZAMA~~~~~~~~~~~~~~~ **jerit**

    ReplyDelete
  3. HAZAMA ~~~~~~ *jerit jugak*

    Pstt... cura, if Hazama masuk final, kita g konsert final nak tak ? =p

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page