Tuesday, May 24, 2011

Kesabaran Ku Dicabar !

Assalammualaikum w.b.t . .

Apahal nya ni ?
Nak marah je kerja??
Hehe . .
Rileks semua.. Itu semua kemarahan malam tadi !

Malam tadi ai bengang ! Sampai rasa nak hempuk je komputer tu ke dinding !!
Tapi ai sabar , sabar . .
Ye ! Orang kate, Sabar Itu Separuh Dari Iman.
Memang ai bersabar je . .
Layan kan je perangai 'dia' !!

Finally, setelah selama hampir 1jam !
Kawan kawan 1jam yer !! duk menghadap komputer . Akhirnya ai berjaya membooking 'percutian' we all tahun depan !!
Ohh yeah !!~
Tapi sebelum ai membooking tu, ai terpaksa bersabar dari pukul 12pm hingga la 3pm tuk men'review' tarikh tarikh yg sesuai !! Busy busy busy je laman web Air Asia ni !!~
Dah set dalam kepala nak tarikh tu, tapi bila malam nak booking, dah abis !!
Ihskk.... cepat je habisnya. Tak per..
Review semula tarikh baru ! Sabar ida .. .
Jumpa jugak !
Pukul 10.30pm !!~ *mata pun da ngantuk*

Bukan senang nak masuk laman web AirAsia ni !
Ramai yang sanggup lebur duit semata mata nak booking tiket yang dikatakan murah bangat ni !!~
Haa . . Nak dapat murah gila. Pastikan INI yang terpapar kat skrin komputer anda yer ! hee~
Jenuh jugak cari tarikh yang dapat harga RM0.10 ni !

Asalnya tiket 2 orang RM25 je !
Murah nya !! Seronok bukan main !
Tapi bila da stat membooking.
Fees sana sini lah !
Nak pilih seat pun kene bayar ? Ishk... RM12-/.
Kene buy luggage lagi. Kang ada yang shopping tak hengat dunia ! RM30 up to 20kg.
*set dalam kepala 20kg je! Tak leh shopping lebih lebih yer!!*

Done ! Confrim.
Alhamdullilah . . Akhirnya berjaya booking dengan macam macam ragam internet yang sungguh lempap tu !
Total RM110/- .
Ok tak ? Ke Kota Kinabalu, Sabah. 5Hari4malam.
Ok lah kan ? kan ?
hehehe...
Harap harap percutian ini menjadi walaupun baru sekaki yang menuju ke Kota Kinbalu ni. Heee ~
Akhir kata .. Kesabaran ku dicabar ! Dibalas dengan senyuman hingga ke telinga hari ini !!~



p/s : sempat lagi sape sape nk book ni. Ayuh !
Everi1 can flyyy. . .
















Yang berharap sangat percutian ini menjadi,
signature ms eida

7 comments:

  1. bengang jugek, tapi x dpt pung tiketnya! huhuhuhu...

    ReplyDelete
  2. jgn g tarikh aku kawin sudah lor yeeee =]

    ReplyDelete
  3. Mama mane boleh.... Kan tgh bawak perut tu.. Nnti next year ada bby pulak.. hehe

    Cura : give me ur tarikh !!! Kang ada yang aku terlepas g wedding ko !!

    ReplyDelete
  4. bestnye g cuti2 mesia...
    nk ikutttt....

    ReplyDelete
  5. Hehe.. Ajak zakri g bercuti... =)
    Jommmmm

    ReplyDelete
  6. hahaha..pengalaman i..2 tiket i burn dengan begitu sahaja..keciwa..RM110x2 terbang! KK dan tawau..hajad dihati nk honeymoon di sipadan dan karambunai..(kali ke berapa nk honeymoon daa) tp sipadan dh full book utk dilawat smpai hujung tahun dan en suami nk kene submit report pada tarikh tu...frust..pasni xberani nk book tiket awal2...:p

    ReplyDelete
  7. Sian kak eikyn... Dayah kerja tak de masalah..
    Tapi kalau ada hal2 yg tak dapek elak, burn jugak !! Dayah pun 2x burn !!menciiii ~~
    Hope kali ni berjaya pergi......

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page