Wednesday, May 18, 2011

Keputusan Muktamad.

Assalammualaikum w.b.t . .

Keputusan apa yang dibuat oleh ai ni ?
Saspen !
Ala.. mungkin ada yang dah jemu baca ai bercerita pasal mycats kan ?
Tapi, selepas ini, tidak lagik.
Sebabnya ai da buat keputusan, muktamad !
Ai akan menghantar kesemua mycats ke kampung hubby !! *muka sedih*

Ada yang terkejut tak ?
Nak tau sebabnya ?
Sebab. . . sebab . . ade seketika dulu, ai ada baca kucing adalah salah satu punca tidak hamil? OMG !!
Ai kurang percaya, tapi ramai jugak yang menyarankannya.
So, untuk mempercayainya, ai cuba. Buat keputusan tuk menghantar semua mycats ke kampung.
Dan bila ini semuanya terjadi? Means tiada lagi bunyi kucing mengiau di rumah !!
Waaaaaaaaa . . . sedihnya !! mesti sunyi ek ? *redha*
Dan lagi satu sebab, bila da makin banyak kucing (7ekor) , keadaan rumah jadik tak teratur !
*malu*

Bila ai akan hantar mycats ni ?
Bila 'rumah' mereka sudah siap dibina !!
Haa . . jangan terkejut ! We all da buat keputusan jugak, bukan menghantar mycats ni ke kampung begitu sahaja ! Tapi ai tetap akan terus membela mereka tapi dari jarak jauh !
Lagipun, ada check up yang perlu di attend. So mayb dalam bulan Ogos , rumah ai akan sunyi tanpa mereka !! Ohhhhh . . .

Apa planning we all ?
We all akan bina 1 rumah buat mycats.
Jadiknya tidak berkeliaran la mereka. Makan minum still terjaga!
Ai akan beli makanan dan hantar ke kampung. If ai balik kampung, ai akan bawak ke klinik tuk check up. (wow!)
Lagipun kat kampung ada mak yang boleh tolong tengok tengokkan.
Lega sikit hati.
Tak sampai hati rasanya nak biarkan macam tu je berkeliaran kat kampung. Ntah makan ke tak. Ntah nanti dapat penyakit sebab bercampur dengan kucing kucing liar. Iskkk...
Biasala . . da dekat 2tahun membela,rasa sayang tu tebal! Tak leh nk kikis hilang.

Nak tau jadik ke tak 'rumah' yg bakal dibina tu ?
Sama sama kita nantikan.
Tentang budget, ai menganggarkan dalam RM600++ . . Mayb ?
Nak beli simen,kayu,batu bata, jaring, zink.. Ishk. . banyak lg la . . Nanti nak buat list la. . =p
Tapi ada yang kata, lebih dari Rm800++ la.. adoi !
*pening fikir duit*

Planning nya hujung bulan ni, we all akan bercuti untuk pulang ke kampung , membina rumah tuk mycats !! Ohh yeah ~~
Tapi itu pun kalau myBigBos bagi cuti, kadang kadang datang mereng TAk bagi pulak!
Terpakse la hubby balik seorang. . *berdoa dapat cuti*
Uols semua doa yer .. harap harap ai tabah ! cewahh ~~ !
Harap harap rumah siap seperti yang dirancang.
Amin...


Psstt . . Nak tengok bakal rumah baru mycats?
Credit to myhubby ! *dia yang lukis ni*
Kalau suh ai lukis ? Mane reti Autocad nokk !! =p
Ada lagi pandang sisi kanan kiri, depan , atas.
Tapi ai malas nak upload.
HAHA.

Ok. .tunggu next update ok ?
ciauuu .. .










Yang sedih,
signature ms eida

6 comments:

  1. dek dayah..kak ekin pun ade jugak dengar pasal Susah nak pregnant= Bila bela kucing dan sangat bergumpal dengan kucing

    Sepupu kak ekin pun macamtu gak..dah 3 tahun masih belum pregnant then diorang suami isteri memang pembela kucing..

    Betul ke x..wallahualam..

    ReplyDelete
  2. Sepupu kak ekin tu, kucing2 dia tak kuar rumah ke ? Tula.. ramai yang menyarankan ni.. Tak pela.. tuk diri sendiri, redha jela.. Bukan tak boleh jumpa kucing kt kg nnti kan ?
    *ayt sedapkan ati*

    ReplyDelete
  3. Sebelum ni kucing pun dia bawak dalam bilik..baring2 sama..tp bl dh jd mcmni..kucing diorg dh duk luar rumah je..kesian jugak kucing tu..tp xsure betul ke kucing myebabkn susah nk pregnant..Allah lebih tau..

    ReplyDelete
  4. Tu la.. Now dayah dah tak bawak kucing masuk bilik. Hanya ruang tamu area je.. Tu la. sama sama kita doa, harap tak de ape jadik kat dayah ni ha.. Hehe~

    ReplyDelete
  5. najis kucing yang bahaya

    ReplyDelete
  6. Si anonymous : siapa ini ? len kali buh nama... HUHU~
    Tadi ada seorang kakak kt office pun kata najis kucing tu yg bahaya. Hurm...
    No komen ! Allah Lebih Mengetahui ~~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page