Wednesday, May 25, 2011

Berurut kali ke2~

Assalammualaikum w.b.t . .


Semalam. Selepas buat appointment dengan makcik urut tu.
Badan sangat selesa !
Ye . . pergi berurut secara tradisional.
Urutan 1 badan. Urutan tuk membantu tuk pregnant. hee ~
InsyaALLAh, kita berusaha kan ?

Tapi sakitnya ya ampuuuunnn !!
Ni kali ke -2 , dah janji dgn makcik tu if period je akan datang berurut !
Tapi dalam masa 5 bulan ni, baru 2x ai berurut sbb baru 2x period !!
Sedeh kan ? Mengenangkan keadaan diri yang tak berapa normal ni... huhu~u
Beratnya di duga macam ni. Tak pe.
Tabah Eida!
U can do it !

So, terpacul lah soalan kat makcik urut ni sebab dia pun suka kucing !
Bela kucing dalam rumah sebanyak 3ekor !
Haaa . . . anak dia pregnant je ?
Ok sihat alhamdulliah jer. .
Kalau macam tu, betul ke kucing penyebab susah nak hamil ni?

Bak kata makcik tu " Rezeki di tangan DIA, kita usaha. Kita merancang. DIA yang tentukan. Kucing ke , semut sekalipun, kalau DIA tak bagi kita hamil, takkan hamil punya.
Begitu juga kalau DIA nak bagi kita hamil, ada tikus dalam rumah pun jadikkk. . "
Paham tak apa yang dimaksudkan makcik tu ?
REZEKI TUHAN yang bagi. Tak boleh salahkan semua benda di sekeliling kita.
Makcik tu ada kata juga " Kucing tu pembawa rezeki. Anga (panggilan makcik tu ke ai) pernah tak putus duit selepas bela kucing?? Kucing tu kesayangan Nabi. Buat apa buang ? Layan la macam manusia jugak.
Nak hantar kg boleh, tapi bela lah seekor kat rumah. "

Erk ? Reaksi ai !!
Memang ai rase rezeki tak pernah putus. Kalau sesak pun, msti ada yang menghulur. Rezeki.
Hurm..... *think*
Tapi ai mmg berat nak hantar kg kesemua kucing2 tu.
Tapi xpe lah. Ada hikmah semuanya berlaku kan ?
Kalau ada rezeki, InsyaAllah . . tak kemana.
*ayat sedapkan hati*












Yang menangis menahan sakit di urut,
signature ms eida

2 comments:

  1. salam pknalan...nory pon suke & sayang kucing..ade gak mkcik2 yg ckp nory x peknen2 lg sbb terlalu sayang kat kucing...tp bg nory, rezeki tu smua dr Allah..Klu kite syg kucing, x mustahil kucing tu akan syg kite balik dan tlg doakan kite utk dpt bby jgak..huhu..sedihlah nk buang kucing kan..

    ReplyDelete
  2. @Nory Zoulkefle

    Iye betul.. semua tu jgn percaya.. Kita kene percaya rezeki kita terletak di Tangan ALLAH.. bukan manusia yang suka berkata kata..

    *Salam perkenalan awak!!*

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page