Thursday, April 14, 2011

Memperkenalkan . . . . .

Assalammualaikum w.b.t . .

Selamat Pagi Malaysia , Singapore & Brunei Darussalam . . !
Hahhahaha !!
Selalu kan, pengacara tv mesti cakap macam tu kan ?
Ai pun nak cakap cm tu lah !
hee ~

Hari ni , pagi ini , secara rasminya ai nak memperkenalkan uols semua . .
Dengan . . . KIMOT & KIWAa . . ~12April2011~
Sapakah mereka ?
Mynew Cats !!
Yang color hitam depan ni namanya 'KIMOT' ~
Yang color putih belakang tu namanya 'KIWAa' ~

Haaa . . mesti nak kata ape tu ?
Sure ramai yang diluar sana tau , we all laki bini ni sayang gila dengan kucing kan ?
Kimot&Kiwaa ni we all jumpa di tempat kerja kami . . Dekat depan tong sampah besar sebelah KKR . . Tau kan ? (bg mereka yg kerja di tempat yg sama lahhhh)

Ceritanya begini , pada 12April2011 , we all sampai office dalam pukul 7am. .
Dah ternampak si kembar ni main dekat kotak2 berdekatan tempat we all parking kereta . .
Terdetik dlm hati "siannya . . mak dah takde . . nak mkn apa la tu"
Ai rase lah kan, umur si kembar ni dalam sebulan lebih . . sbb kecik sangat !
So, ai assume mereka di lahir on 12MAc2011 lah !! hee ~
Masa we all nak keluar kereta dan menuju ke office, si kembar ni ikut pulak !
" Ishkk . . bahaya ni ! Kang kereta tak nampak, abis kene langgar !! " kata hubby ai la..
Hubby ai angkat dan letakkan kat kotak2 tempat si kembar tu berlindung ! uiceh~ ayat kau !!

Tiba masa untuk pulang !!
Ohh yeah ~
Setiba je we all kat kereta, hari mau hujan !
Nampak macam mendung . .
Kalau sapa sapa ingat, hari Selasa lepas, kan hujan lebat gila !!
Bila je we all da masuk kereta, bunyi guruh berdentam dentum !!
Dengan spontan ai pandang si kembar tu . . " macam mana la diaorg tu kan syg, nak hujan ni . . kang mati kesejukkan !!"
Hurm . . "bawak balik lah " kata hubby ai . .
Ai pun "erk ? boleh ke ?" *sukanya!!*

Ai nak bawak balik dengan apa kan ? Dengan pertolongan kawan ai Pn. Wardah, (kawan sepejabat ai) memberikan kotak A4 , si kembar tu pun dibawa balik !
Dalam perjalanan tu, hujan selebat lebatnya ok !!
Sib baik kan, ai amik si kembar ni ? kalau takk . . . =((

Ok ok setiba di rumah pulak, ai terus bersihkan si kembar ni . .
Bagi makan & minum . .
Nampak si kembar ni makan macam tak penah jumpa makanan !
Gelojoh !
Sian kan ?

Ini la Si Kembar tu . . .


At least, si kembar ni tak kene hujan kan ?
Ada tempat berlindung . . Ada orang bg makan . .
Sbb mereka ni kecik sangat !
Boleh mati kalau tak jaga kan . .
Ohhh . . we all ni tak boleh tengok mati mati ni . .
Sedih !!
*tengok . . manja kan si kembar ni ? *


Selagi we all boleh bela, we all akan bela . .
Sbb duduk rumah jenis apartment ni , susah sikit nak bela kan ?
Lagipun ai da ada 5ekor da . . huhuhu~u
Kalau ai duduk rumah teres ke . . senang sikit !
Hubby nak buat kandang kucing .. .hiihihihi~i
Apa apa pun, sangat happy bila boleh bg 'kehidupan' kat si kembar ni . . . =)




Pesanan tuk si kembar:
Be a good cat ok !
Dengar kata !
Makan on time !
Berak di tempat yg disediakan !




















Yang happy lagi,
signature ms eida

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page