Friday, April 1, 2011

Happy Birthday to ME @ Pangkor !!~

Assalammualaikum w.b.t . .


Hapyy Birthday to ME !
Hapyy Birthday to ME !
Hapyy Birthday to EIDA !
Hapyy Birthday to ME ! !! . . . .

Toceh toceh !
Kepada semua yang mengucapkan nya on 29mac2011 !
Ceh ! baru nak ucap terima kasih .. hee ~
Bukan ape kawan kawan, ai kesibukan lah . . .
Biasa la, setelah cuti panjang, kerja banyak .. surat melambak lambak 'diminta' untuk dimasukkan ke dalam fail . . Cis . . Macam kerani lak ai ni !! huhu

Ok ok . . ni nak hapdate uols semua .. Yang iols ni pergi bercuti .. .
Bila bila ?
Pada 27-29Mac2011 ( Ahad to Selasa) Ohh yeah !!!
Kat mana ? mana ?
Dekat je . . Pulau Pangkor . . Percutian budget ! hee ~

Bila tengok gambar kat atas ni , hati tenang je kan ?
Sukanya tengok matahari terbenam . . santek ! macam ai ! Eh ? lallalala . . ~

Actually, plan pergi bercuti ni agak kelamkabut sedikit . .
Tak dirancang sangat tapi menjadik je . .
Pendek kata , last minit ! hee ~
Malam sabtu(26hb) buat keputusan tuk pergi Pangkor . .
Salah satu sebabnya kerana mysis akan berKonvo di Sabak Bernam pada 27hb . .
Sabak bernam & Lumut dah tak jauh kan ?
Tu yang we all terjah jugak Pangkor !!! huuu~

Kira after mysis selesai konvo dlm pukul 4pm, we all bergerak ke Lumut !
Tq abah , bagitau jalan !
Terdetik dlm hati "kalau ada GPS kan best, syg . . . " hee ~
Perjalanan makan masa 2jam aje . .
Sampai di Jeti Lumut, we all park kereta kt situ je . .
Ada org jage 24hours !
RM20 tuk 3hr 2mlm . . murah ek ? biasa la .. bukan cuti umum maaa . . .

Tiket feri berharga RM20 tuk 2org pergi balik . .
Naik feri tak yah bersesak !
Dulu masa 2009, ai pergi bersama family, gila ramai org !
Sbb tengah cuti umum ..
Now pergi, lengang !!!
Boleh main kejar kejar la kt jeti tuuu .. hukhukhuk . .
Poyo kan minah ni ? hikhik .. .

Sekejap je naik feri . . dalam 1/2jam da sampai . .
Sampai je Jeti Pangkor . .
Si bini yang gedik ni brkata " syg ! nak tangkap pic kat jeti tuuuu .. . ."
Tapi ada pulak penyambut tetamu !
Garang pulak tu !
Tak bagi ai tangkap gambar . .
Sedey !!
Nampak tak 'penyambut tetamu" tu ??

Ok, lepas naik van kaler pink pinky gitu . .
Terus ke tempat penginapan we all . .
Pangkor Bayview Beach Resort . .
RM210 tuk 3hr 2mlm . .
Masuk bilik berehat !!
Sian myhuby, penat drive !
Ai langsung tak sentuh stereng tu . . hikhikhik. .

Malam hari , we all pergi berjalan jalan je kt gerai gerai cendrahati sepanjang laut . .
Tapi kan, dah tak de lah gerai gerai tu !
Sbb ada construction sedang 'berlangsung' . .huhuhu ..
Hanya ada beberapa je . .
Boleh la . .
Silap timing datang da !! hihihi~I

Ok ok . . cerita pagi senin, we all pergi snorkeling !!
RM20/per person !
Bagi budak 1st time macam ai ni, teruja ok !!
My hubby ? Jangan tanya . . dia kan diver !
Ramai kawan kawan ai cerita, snorkeling itu best !!
Ai tak percaya . . Ai buat endah tak endah je . . Sbb, ai bukannya pandai sangat berenang ni . .
Huh ! Pengakuan ikhlas !
Ni la tempat we all snorkeling *ramai orang* mat salleh je ! Comel kan ai dlm air ? hukhuk

Haha ! senget lah we all . .
Tapi ape ape pun happy giler !!!~
Muka habis burn !
Gara gara tak pakai sunblock !
Pakai pulak lengan pendek !
Pengajaran : Nak pergi snorkeling pakai lengan pjg !! Pakai sunblock !
Dan bawak roti !! Bagi ikan makannnn .. . hihhii~i

Balik dari snorkeling, we all g makan .. . round round pulau naik moto !!
Moto sewa RM40/- . . Ni mahal !!
Sbb sewa dr jeti .. menyesal !!
Next time uols sewa kat pulau je . . Rm25 leh dapat . . =((

*nampak tak ai pakai helmet katak tu ? lawak giler !! *

*antara tempat yg dilawati* @ Kota Belanda ~

On the way balik tu, terjumpa la ini . .
Dah nama pun, kerja di JKR . .
Pergi sini pun nak tangkap gambar jugak . .
hikhikhik . .
*nak kerja sini ke bang ?*

Malam tu sempat jugak la we all makan Ikan Bakar !
Harga ? sama je dengan sini . .
Ingtkan murah sbb laut dekat . . hukhuhuk . .
Campur air , nasi semua ada dlm RM65 . . ok ke ?

Keesokkan harinya , sebelum we all check out ..
Sempat lagi round pulau !!
hukhuk . .
Nak habiskan minyak moto . .
Rugi ah ! Jalan sikit je . .


Dalam pukul 2pm, we all sampai kat JeTi Lumut . .
Nak pergi beli makanan laut !
Ai langsung tak beli kt pulau . . sbb mahal !!
Mysis yang suggest kedai ni . .
Katanya, banyak dpt diskaun !
Yeah !! mmg betul !
Banyak diskaun akak tu bagi .. TQ !
Byk gila borong !
Baru RM165/-
Berbaloiiiii . . . .


Ok ok dah tamat sudah cerita ai di Pulau Pangkor !
Sangat best !
Tetiba minat pada snorkeling naik mendadak ni !
hihihi~i
Ekceli, ai tengah merancang tuk ke sini . . Maybe dalam bulan Jun?
Harap harap menjadik lagik .. .
* Marine Park Pulau Payar , Langkawi . . *












Yang happy sekali ,
signature ms eida

1 comment:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page