Wednesday, April 6, 2011

Game Monopoli Versi Komputer~

Assalammualaikum w.b.t . .

Permainan Monopoli . .
Siapa pernah main ?
Sure ramai pernah kan? kan ?
Yang main duit duit kertas tuu . . .
Zaman budak2 suka lah main tu . .
Now da besar, maluuu nak main . .
hee ~

Tapi , zaman da moden sekarang, ada keluar baru punya Game Monopoli ni ..
Versi Komputer !!!
Permainan ni dikenalkan oleh myhubby . .
Ntah mana dia dapat pun tak tau . . huhuu~
1st time main, ok jugak game ni !
Buat isi masa lapang . . Boleh main dengan komputer, boleh main ngan 2-3 org lain . .
So, ramai ramai dok menghadap komputer ni ! huuu ~
Memang sebijik dengan permainan monopoli tuuu . . cuma INI versi Komputer laa . .
Semua nya, komputer yang uruskan .. .
Tugas pemain ialah ? TEKAN je ENTER !! huhuuu~

Jom kita main sama sama . . .

Ini la rupanya bila diterjemahkan ke dalam komputer. .
Ala ala nak same kan ?
Moden sikit ni ! hee ~
EIDA Roll Dice bermaksud : tekan je enter !! haha ~ nnti dadu tu gerak mengikut kiraan yang kita dapat . Gambar cawan tu mewakili kita . . heee ~

Pastu, kan kita boleh beli tanah . . Ini la rupa Geran tanah !! ~ Sila beli yer . . kang rugi tak beli....

Pastu, teruskan bermain . . sampai abis 1pusingan . . Kita akan dapat gaji !! ohh yeah ~~
Gaji kita RM4mil !!! Suka tak ?
Yang best nya permainan monopoli ni, rules dia kita yang tentukan !! huhuhu~

Teruskan bermain . . Roll dice lagik ! Bila tiba 1 masa, kita pasti kene Chance & Community Chest !
Ikutla .. . Kalau dapat duit, best !! Kalau kene bayar hutang, tak best !! haha ~

Dan yang paling tak suka, kalau kita dapat Arahan tuk masuk Penjara kan ?
Dah la kene bayar gantirugi !! huuu~
Ai kalau main, tak masuk Penjara, tak sah ok !!
Malang sungguh !


Untuk meraka yang pernah main permainan Monopoli ni , mesti tak suka bila kene bayar sewa tanah kan ? Tula padahnya bila taknak beli tanah banyak banyak ... huhu


Uols nak tau, ai hampir kalah tauuu . . Masa ni ai main dengan komputer je . .
Nampak nama French Fries ? tu la komputer. . huhu~
Komputer ni terror wooo !!
Cuba tengok duit ai yang tinggal ? berbanding dengan duit Si kentang tu ? beza kan !!
Kalau perasan ada kertas kertas yang dilipat hujung tu adalah geran tanah yang telah digadai !!!
Hahahaha !!
Hampir kalah beb . . Gadai semua nyaa . . .

Tetapi, berkat ketekunan, kesungguhan bermain game ni , Ai MENANG JUGAK TAu !!!
Tengok ! Cash ada 3juta je . . Tapi Harta ? byk kan ? huhu
*kalau la.. semua ni harta realiti, kan best !!! hikhikhk*


Ok ok .. ai tak main tipu yer . . Semua pergerakan dikawal oleh BANK !!
hee ~





Yeah !! menang !!
Nak main lagik.......












Yang seronok bermain game ,
signature ms eida

2 comments:

  1. gile men mende ni...
    men game len la dyh yg lg mncabar...

    ReplyDelete
  2. haha !
    mencabar game ni anum ..
    Silap silap boleh bankrup kalu tak pro. huhuhu

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page