Thursday, April 21, 2011

Baik baik saja tuk mereka . . .

Assalammualaikum w.b.t . .

Hai hai hai . .
Lamanya tak update diari digital ni . . huhuhu~
Tak da idea, dan ditambah lagi Penyakit M berleluasa . . hikhik~
Padahal banyak je cerita yang nak dikongsikan . .

Tak pe, tak pe . .
Hari masih muda . .
Cerita da basi ni . .
Dikala semua orang sibuk cerita anak masing2 , bf masing2 . .
Ai bercerita pasal ? Anak anak kucing ai !! hee ~

Dah tu, nak cerita apa lagi kan ?
Orang belum ada anak lagik.... =((

Hari tu (means da lama laa . . ) , ai duk belikan makanan tuk kucing2 ai ni . .
Sebelum ni ai bagi makan , ikan rebus + air RO . .
Agaknya tu pasal kucing ai jarang ke klinik sakit . . hee ~ *jimat duit!*

Dijadikkan cerita, akhir akhir ni , bulu kucing2 ai ni makin gugur . .
Disebabkan apa yer ?
Mayb persekitaran , mayb pemakanan ?
Ok ok . .
So, mulai sekarang ai nak bg makanan berkhasiat je kat kucing2 ai ni . .
Hehehe ~
Ikan rebus berkhasiat tapi bulu gugur la . .
So, kene cari makanan yg seimbang !
hee~

Sayang wooOOo kucing2 ai ni !!
Macam uols semua, sayang kan pada anak sendiri ?
Kucing kucing ai ni la yang dok jadik peneman selama setahun lebih dlm hidup we all . .
Balik rumah , stress kerja, penat kerja . .
Nampak kucing2 ni , duk gesel gesel kat kaki, hilang semua penat lelah ! hee ~
So, kalau nak keluar sikit duit tuk kucing2 ai ni , tak jadik masalah . . sbb sayang tu melebihi dari segala galanya !! uiceh ~~ hikhikhikhik . . .

So, ai search internet nak cari makanan yang berkhasiat tuk kucing2 ai ni . .
Jumpe la makanan yang disyorkan . .
Royal Canin terbaek !! Tapi mahal sangattt !!
*takmampulapulak*
Ok, kita amik Iams jela yer . .
Kitten !! Sbb penasihat kucing2 berkata : makanan kucing KITTEN lebih banyak khasiat . .
Ai pun rembat la seguni Iams Kitten ! Berharga ? RM170/-
Hoh ? Jangan la buat muka terkejut !
Sbb ai pun terkejut sekali !!
Dah macam harga seluar jeans ai jer . .
huhuhuhU~u

Tak pe lah, janji kucing2 ai ni sihat . .
Bila sihat, tak de la menyusahkan ai kan ?
See . . untungnya datang kepada ai balik . . hee ~

Ini la aksi kucing2 ai bila nampak seguni makanan baruuuu . . . .
'Sedap' katanya !!
hahaha!

*tengok tu , tak sabar sabar suh ai bukak . . *

*bila da bukak, tak sabar nak makan pulak ! haa . . masuk la ke dalam lagik.. huhuhu*


Haaa . . mesti ada yang tertanya tanya , camne anak kucing ai yg baru tu kan ?
Si kembar tu . .
Si kimot & Si kiwaa . .

Bagi anak kucing yang baru berusia sebulan lebih ni ,
Susu memainkan peranan penting !
Makanan tu tak heran sangat . .
Susu ibu yg penting !
Tapi sian , si kembar ni ditinggalkan ibunya kan . .
So, ape susu yg terbaik ai nak bg ni ??

Search la internet !!
huhu~
Ada jual susu kotak la . .
Tapi jenuh la nak bagi sbb susu tu cepat basi . .
Macam mana ni ?
Haa . . ni akal hubby ai , dia dok beli Susu Kambing kat office , nak try bagi kat si kembar ni . .
Uols rasa si kembar ni suke tak ?


Haaa . . si kembar suke ye !!
So, susu kambing la jadik pilihan we all !
Pun mahal tu . .
RM5/- dengan botol kecik je . .
Adalah tahan dlm 2hari je . .
Pastu kene beli lg . . .
=p


Rasa puas hati sangat bila dapat berikan yang baik baik saja tuk kucing2 ai ni . .
Agak agak uols semua boleh agak tak macam mana kalau ai ada anak ?
Layanan ai ?
hihihih~i
*kalau layan kucing pun da macam ni , apa tah lagi anak kan ?*
















Yang berasa puas hati,
signature ms eida

4 comments:

  1. sayang kucing jgkk. rindu gemokkkk

    ReplyDelete
  2. sayang kucing gakk....milo n mila aku dri kecik makam iams....baguss.....

    ReplyDelete
  3. Ayu : tu la. . aku da tak larat nak rebus ikan dah ! hehe~ bg la mkn Iams ni . . tp ikan tu sekali sekala je aku rebus... hehe~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page