Friday, April 8, 2011

5 hari yang seksa !

Assalammualaikum w.b.t . .

5 hari yang seksa !
Sudah hampir sampai pada penghujungnya . . .
Kenapa seksa ni ?
Fuhh !!
Lega hampir berakhir. .
Tapi tapi, next week ada lagik .. .huhu~

Apa yang seksa sangat ni ?
Ye la . .
Meh ai story mory kat uols ya . .

Cerita nya begini . .
Dari hari isnin sampai la jumaat , ai pergi balik kerja bawak kereta . .
Jangan terkejut ! Selama ni ai naik motosikal je . .
Jimat ! Lagipun, rumah we all jauh . . Dengan jem lg!
Harus naik moto ok !
Kadang kadang kalau moto buat hal , merajuk ke.. Barulah we all akan naik kereta . .
Seperti sekarang ni la, moto bermasalah sedikit.. mengalami kecederaan . .
So, "kita kene naik kereta la syg..." kata ai lahhh...
Hubby ai cukup malas nak naik kereta, tapi, ai suka je !!~ hee ~
Malas nak tempuh jem katanya . .
Ai suka ? sbb dapat rileks je kat sebelah... hehe~
Sapa kata naik moto tak penat !
Sakit pinggang wooooooo . . .

Ok ok . .Ini lah keadaannya bila bawak kereta . .
Teruk kene "Q' kat tol ni . . Ni adalah Lebuhraya Cheras-Kajang . . .~

Nie keadaan di Loke Yew, Cheras. .
Nampak tak ai berada di mana ?
Di lorong sebelah divider !!
Pelik tak ?
Untuk pengetahuan semua, pagi pagi lorong sebelah Jalan Loke Yew ni akan dibuka tuk memudahkan perjalanan . . Kini ada 4lorong la kiranya . . Tapi tetap jem kan ? See !!!

Dan tuk pengetahuan juga, gambar ini sekitar pukul 6.40am yer . .
Haa . . ai keluar rumah dalam 6.15-6.20am. ..
Sampai di office dalam pukul 7.00am . .
dalam 45min ok !!
Walaupun we all naik kereta !
Walaupun we all gerak pukul 6.15am !!
Adoiii ~
Actually pukul berapa kene keluar rumah ni tuk elak jem ??
Tak suka !!
Penat duk dalam kereta lama lama . .
Kalau lama sangat pun, tertido ai dibuatnya !!
Sian hubby kene drive sensorang. . hee ~
Penat bangun awal juga!
Teramat awal yer ! pukul 5am ~~
Dan sangat penat poket ku mengeluarkan duitttt . .
Yela . . selalu kan, keluar dalam RM15/seminggu tuk duit minyak . .
Tapi kali ni kene RM40/seminggu .. . wahhh !! tak suke nya !!~


Sangat mengharap moto pulih sepenuhnya dengan cepat .. .
I LUV u LC !!
Pulih dengan cepat ye sayang . .. . .














Yang tak suka jem ,

signature ms eida

2 comments:

  1. dayat dah bg command,once awak dah lulus P nnt,bawak kete g keje..OMG,highway NPE tu jem ooo....rumah aku dgn ofis dekat je,tp kene kuar rumah,awal!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Ayu : wahh !! da amik lesen ke ? =p
    OOo .. lalu highway ? Same ah ! Kene kuar awal !! Tak suka ! Tak suke kuar duit minyak byk2.. hehe~

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page