Sunday, March 20, 2011

19MAC2011 ~ Perginya Gemok buat selamanya . .

Assalammualaikum w.b.t . .

Mood : Sedey !

Hujan lebat sekarang . .
Macam sama dengan perasaan ai ni . .
Sedey !!

Tanggal 19Mac2011 . .Gemok (kucing kesayangan !) telah pergi buat selamanya . .
Ini gambar Gemok yang sangat diminati oleh kami sekeluarga !
Gemok . . ~
Nama Gemok diberi sebab Gemok memang Gemok ! hee ~
Walaupun hitam, tetap menjadi pujaan dalam family ai . . somel !


Actually, hari Sabtu tu, we all bercadang nak pergi Pesta Belon . .
Hati ai gembira bila myhubby nak pergi sekali ! (salu takde makna nk pergi.. hihi)
Seawal pukul 6.30am ai da bangun . .
Tiba di Putrajaya pukul 8am . .
Serentak sekali ai sampai, my family pun sampai dr KL . .
Hati seronok ni nampak diaorg !

Tapi, belum sempat salam ke apa . .
Tup tup , ai dengar "GEMOK da mati anga!!"
Ai ? OMG !! Sib baek ai pakai specmata . . Cam leh cover mata ai merah . . (nak nangis weh!!)
Bila je adik ai , LYA bgtau Gemok da matii . .
Ai terus pandang adik bongsu ai . .IJAM . .
Mata bengkak ok !
Menangis !
Ijam memang sayang Gemok !
Semua sayang gila dengan Gemok !
Sorang sorang mata merah . .
hurm . .

Sapa yang tak sayang Gemok !
Tak silap perkiraan ai la. .
Sebelum ai bertunang lagik, my family da bela Gemok . .
Means da 3tahun +++ . .
Lama kan ?
Gemok sakit, we all bawak g veterinar . .
Gemok nak mkn ikan, abah sanggup beli !
Gemok suka tdo atas katil mysis , LYA . . Lya sanggup kongsi !
haa . . ini gambar Gemok tengah tidur atas katil mysis . .
Gambar di tangkap beberapa hari sebelum Gemok matii . .


Ai tak dpt nak bayangkan perasaan myfamily . .
Mayb ai tak sesedih mereka sbb tidak tinggal serumah dengan Gemok . .
Tapi ai tau, Gemok kesayang semua orang !
Mayb ai akan tau perasaan itu bila kucing kucing ai pulak mengalami hal yg sama !
Oh no !! Belum masanya ..
Taknak fikir ! Sedih !

Entry ini tuk tatapan masa depan ai . .
Mane tau ai rindu dengan Gemok, ai boleh baca entri ni . .
Ai tau ramai silent reader kt luar sana . .
Kalau sapa sapa yang tak sanggup tengok gambar di bawah ni . . Close ok !











Masa Gemok mati, ai tidak berada di tempat kejadian !
Ni la gambar yang sempat ditangkap oleh mysis . .
Ni la Gemok . . da mati . . keras kejung !
Mengikut cerita adik ai, agak lama semua menangis tengok Gemok cam ni . .
Baru lah abah gali lubang untuk tanam . .
Gemok mati di sebelah kebun mak abah . . sedeh !!!
So, abah gali kat situ je . .
Saat terakhir Gemok dilihat . .
Sangat sedeh bila ai tak sempat nk hug Gemok !
Last ai jumpa Gemok , seminggu yang lepas . . . =((
Dah siap tanam . .


Dan mengikut cerita family ai jugak , punca kematian Gemok sangat mencuriga kan !
Badan penuh luka , cam kene gigit dek anjing . .
Tapi, masa jumpa Gemok berada betul betul kat kebun mak abah . .
Sapa yang letak ?
or
Ada orang yang langgar Gemok ?
Kalau la . .sebab no.1 tu betul , its ok ! Da ajal Gemok , kami redha . .
Tapi kalau sebab no.2 itu .. Memang tak patut !
Siap nanti akhirat !!


Untuk Gemok . .
Bersemadilah dengan aman . .
Semoga apa yang kami buat semasa Gemok hidup , cukup memadai buat Gemok !
Ye ye !
Mayb semua akan kata " Dah tiba masanya . . "
Tapi bukan pergi mengejut cam ni kan ? Sangat terkilan !
Ataupun ada yang kata " Amik je kucing lain .. jadik pengubat!" . .
Ai boleh . . ada pengubat di rumah (5ekor) . . Tapi myfamily ..?
Tak sama kan dengan kucing lain dengan Gemok ?
Sangat mendengar kata !
Mak kata " tak pe . . nnti kt akhirat, boleh jumpa Gemok ! Nnti kt sane, Gemok pulak yang tolong kita ... " . . . .


If uols nak tau cerita yang lebih lengkap .. boleh baca kat blog mysis LYA ~


Sedey !!
Air mata ai pun selaju ai taip entri ni . .
hurmm . .
Gemok = infinity . . .
Bubye Gemok !!!



p/s ; setiap kali ai teringat Gemok ..
pasti ai akan hug mycats !









Yang tak dapat nak bayang kan bila pergi rumah mak, Gemok da xde !!

signature ms eida

2 comments:

  1. hai saye da join belog anda:) follow saye balik eh @ http://ow.ly/4i6yv

    ReplyDelete
  2. ok...ini cerita sedihhhh...... :(

    kami sekeluarga pon mmg sayang kucing...
    sape yang buat gemok mcm tuh..siap la nanti balasan die mcmane....skaang tuhan bagi cash!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page