Wednesday, January 12, 2011

Ceritaku di Danga Bay ~

As-salam. .
Salam 2011 !
heee ~

Hari ni nk update uols dengan cerita ai ke Danga Bay tempoh hari . .
Tujuan ? nk g kenduri kawan sebenarnya. .
Agak agak terlanjur tu, kami bercuti sekali lah...
Time New Year tuu....

So, hari Jumaat (cuti sbb Skuad Malaysia menang bola kan ?) , kami gerak ke Danga Bay dlm kul 2pm cm tu lah... after solat Jumaat ok !
Perjalanan mengambil masa 5jam !
Hubby ai yg bawak...
Tidak sama sekali, ai dibenarkan memegang streng !
Ohh. . ai like ! tp cian hubby . .

Ok smpai JB, gilak jauh nye !!!
Penat, sakit bontot sudah duduk dlm kete ni . . .hee~
Sekali , kami mmg lost kt JB ni !
Mane penah smpai beb .. .
Ni redah berani mati !! huu ~
Kami nk ke Danga Bay. . duk hotel Tune !
So, mulanya kami mencari !
Aduh... pening nya jalan kt Jb ni . .
Ok ok . .tanya orang lah !
Jumpe !!
Mase tu dah pukul 7.30pm . .

Terus check in. .
Mandi . . . rehat !
Best jugak lah hotel ni . .
My 1st time . .
Orang kate hotel ni sume kaler merah !
Tp tipu ah! Dlm bilik sume kaler coklat lah !!!!~
hee ~




Ok ok .. buat ape tido awal ni...
Ni mlm Tahun Baru lah !!
Jom kuar , ke Danga Bay !
Kami amik keputusan nk nek kereta je ke Danga Bay, sedangkan dekat je pun !!
Tp kalu menapak tu, agak berpeluh gak la ketiakk.. huuu ~
Smpai sane je, mak aiiiii !!
Ramai nya umat manusia !
Serabut bagai !!
Hubby mane leh org ramai ramai ni , die jdk serabut ! haaa ~
Tp, dah smpai , xkan xpergi lak kan ? rugiii ~

So jalan gak lah. . .
Tak de ape yg menariknya . .
Mlm meriah sbb ade ala ala funfair, theme park ke ape ntah nk panggil . .
Tp ai xmain pun... Main kt Genting lg besttt .. hehe ~
Jalan saja la . .
Tgok kapal..
Sayang nya, cruise yg digembar gemburkan tu, xleh naik !!
Tak tau sbb ape...
Gila frust ai !!!
Teringin sgt nk nek cruise tu . . .
Hmmmm . .
Xpe la..nek kt Putrajaya pun jadik lahh... hiii ~

Tepat 12am !
Mcm kt KL jugak, bunga api sane sini . .
Hai la. .
Budak Jb, same je cm budak KL . .
Tak de beza !
Malas nk tgok, meluat lah haiii . .
Maka, "syg.. jom balik hotel ! buhsan ! "
haha ~

Keesokan pagi nya, kami ke kenduri Kak Ica & Akmal di Kangkar Pulai . .
Konon konon pro , naik la kete nak ke Kangkar tu. .
Alih alih sesat ! haha !!
Balik hotel, col cab balik.. hehhehe ~
Amik kau kene RM50 !!!
huu ~
Tak pe , janji kami smpai ~~




After kenduri , balik hotel .. rehat !
Ai tertido !!
Petang tu, xde mende nk buat jalan ke Danga Bay semula . .
Hai la . . berbezanya dengan suasana mlm td . .
Sunyi sepi . .
Tp best jalan . . takde org .. huuuu~






After tu kami ke Plaza Angsana . .
Sajalah , tgok shoping mall JB .. hehe ~
Same je ..
So, ai berkesmpatan la mmbeli gift tuk MYGIVEAWAY . .
Ingt nk beli di Danga Bay, sekali sume kiosk tutup !!!
Orang situ kate, renovation. .
So mereka berpindah ke Pasar Karat !!
Hai la . . berkarat la ai nk cr Pasar Karat tu . . Sesat !!
So, ai beli kt Plaza Angsana jer . .

Keesokan paginya, kami check out kul 10am . .
Hotel Tune ni check out kul 10am , br la nk tdo !!
Pelik ! salu hotel kan 12tgh . .
Kami teruskan la perjalanan ke KL . .

Tetapi, nasib la myhubby ni spt isteri cm ai ni . .
Ajak pulak singgah di Ayer Hitam !!
hahahhaaha~
Alang alang da smpai kan , ape slhnyer . . hehe ~
So, terbeli la Tudung saji yg sangta santek !!! RM18 je ! heee ~
Kalu sini, RM40 ! ai penah tgokkk . .


Kejap je singgah , kami teruskan perjalanan . .
Nak ajak hubby singgah Tangkak . .
Kot kot la ade tersangkut kain murahhh . .
Tapi, hubby da letih . .
Sape suh xbg ai bwk kete . . cehhh !

Akhirnya kami smpai umah dlm kul 7pm . . ~




p/s : yg plg bestt . . pic ini !!
tau sape punyer kete ni ?
seorang awek berumo 23thn !!
haha ~
kije ape la kan ?
Tp, ai la model nya . . hehe ~








Yang kate Danga Bay is biasa biasa aja ,

signature ms eida

3 comments:

  1. Belum pernah sampai ke sana dik...haish cantik view yer kan...sonok betul jumpa geng sekepala suka jenjalan...InsyaAllah ada rezeki nak pi Danga Bay, JPO dan lain2 wehuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu xde JPO semua tu, so id atak pergi,. nenati nak pergi lagi. hehehehhe

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page