Wednesday, December 15, 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT !

As-salam . . .
Sila baca tajuk entry ok !

Aduh . . bila baca blog thepotpetking , mula sedar !!
Byk nye dosa ai dulu . .
Dulu, ai tidak bertudung !
Ketat sane sini . .
Mungkin kah pandangan mata org terhadap ai dulu seperti thepotpetking ??

Dulu ketika ai tak bertudung, konon konon nampak cm up-to-date lah sangat !
Pastu rasa bangga kalu dpt mengenakan bj ketat ! suar pendek !
Ouh . . Canteknya aku !!
Semua org pandang . . rase berbunga bunga hati ~
Time tu nak kuar dgn org yg pakai tudung pun rase cm kolotnya budak ni !!
Please lahhh . . . .

Tapi , setelah bertudung , baru ai sedar semuanya itu!
Kadang kadang kita perlukan org menegur kita !
Bukan dengan cara yg baik, mayb sedikit perli !!
Baru lah ai sedar ok !
Haha .. .
Tapi, sangat sangat berterima kasih kpd MyHubby . .
Dia la satu satunya org yg suke perli ai dulu !!
"Canteknya baju adik u ..."
Hiii . malu tuh !!
Tapi, skrg uols nk tegur org ?
Silap silap jdk musuh la uols !!
Haha.. takut sangat nk tegur . .
Kang kate jage tepi kain org !
Or mayb dlm hati die kate " Ala.. dulu ko pun same ! "
See.... budak zaman skrg !!!

Mak ai penah kate, cr suami yg boleh mmbimbing kita !
Dr sejak kapel lgik, hubby ai da tunjuk belang belang die jenis yg mmbimbing .. .
Finally, ai decide tuk bertudung !!
Ade jugak org kate , kau ni Eida bertudung sbb couple ko ! Bukan ats kehendak ati sendri !
Ok ok ... mmg btul !
Ats permintaan kapel ai a.k.a Hubby ai skrg ni . .
Tp bukah kah permintaan itu permintaan yg baik ! permintaan mmbawa kita ke arah kebaikan ? keinsafan ?
Ai rase tak salah !!
Itu sangat bagus !!
Y nak malu ??
Ai xmalu pun !!
huuu~
Tapi skrg, ai rela dengan kehendak ati ai sendri tuk bertudung !
kemana sahaja . . .
Niat itu sudah berubah kpd Yg Maha Esa ..
see !!

Ai sendri tak tau cmne nk suh mereka berubah !
Ekceli, ai sendri ade adik yg tak bertudung ..
Mak tegur, jgn harap nk dengar !
Itu la maksud ai, perlu ade org luar yg suke mmerli ! hihiihi~i . . .
Or mungkin duk kat KL , pengaruh kuat !!
Rata rata ai mengaku, kawan kawan ai lebih banyak yg tidak mengenakan tudung dr yg bertudung !
Tapi ai xmalu nk kuar dgn diaorg !
Ai suke rasenya bila diaorg malu nampak ai !!
Ai da berubah . . Uols bila lagik ??
Ai bangga ok !!!

Now, target ai tuk KURANGKAN memakai pakaian ketat !!
Ouh .. . itu susah !
Sbb ai like ketat u know !
hee~
Jdik kan la ketat itu tuk huby sahaja . . ~
Tapi, mari mari kita sesama kurangkan !!
Nti lama lama kita jdk biasa la . . .
Kan ? kan ??


p/s : ai buleh nampak muka ceria mak ai ketika ai mula bertudung sehingga kini ,
Kalau la kita sayangkan ibubapa , berubah la demi mereka . .. sian mereka tanggung dosa kita !!

p/s/s : enrty ini bukan tuk memerli sesiapa yg mmbaca (jika anda tidak bertudung), tapi malah berharap sangat anda dpt berubah . . Ini lah Hijrah yg dimaksud kan .. . ~


Eida nak tag



Jom pakat pakat ramai ramai support campaign ini !!






Comel kan ai pakai tudung ?? ,
signature ms eida

6 comments:

  1. wah sama cam husben saya jer.dolu2 suka buat ayat sakartis..perli2.n disebabkan dia jugalah, saya bertudung sampai skarang. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. thanks for supporting ye semua!
    semoga usaha kecil kita semua ni diberkati Allah =)

    alhamdulillah la tu kan dpt hubby cmtu..hehe

    ReplyDelete
  3. good job..
    truskan usaha unda untuk berubah..
    ahakzz~~

    ReplyDelete
  4. salam, nak jemput tuan rumah join support kempen ni! tq!

    http://thepotpetking.blogspot.com/2011/01/campaign-love-live-life-green-earth-we.html

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page