Sunday, December 19, 2010

Cerita Camera Hilang !

As-salam . .
Saat ini, baru ai rase ade 'tangan' tuk menaip . . .

Smlm, smlm hari bahagia tuk seseorang . .
Tapi , hari plg sedey tuk ai !!!
Camera ai, hilang ! lesap ! tanpa kesan ??
Bila ai kate tanpa kesan , means takde tanda tanda camera itu hilang ke mana. .
Sapa yg amik ?? tak tau !!!

Cerita nya bermula, smlm (Sabtu, 18.12.10) . .ketika ai bersiap tuk pergi menghadiri kenduri kawan baik ,
Puan FaraHana bersama pasangannya ..
p/s : Maaf, tak dpt hadir.. kebingungan time tu!! =((
p/s/s : shura, curik pic dlm album ko yer... =))


Ai tercarik carik mane camera ai ni . .
Ingt punye ingat last sunday ai gune . .
So, means ade la dlm umah ...
Tak pe, keep looking babe !!!

Tapi bila da seharian mencarik, stil tak jumpa !!
Ade yg bg idea suh ustaz ke sape sape yg pandai tilik ,cr mane hilangnya camera tu . .
Ok ! ai buat ! demi nk dptkan balik camera kesayangan tuh !

Ade 3 org ai mintak tlg. .
Seorang dr sabah kata " Seorang lelaki, berumo 20-an, Melayu yg amik !!! Masuk umah ai dengan mggunakan MAsterKeY oK, tak usik ape ape , just amik camera shj ! Die da aim camera ai da lame.....!!!
Seorang ustaz dr melaka kata " Sy ikhtiarkan bg orang itu panas ., dan pulangkan camera awak kalu ade rezeki.... . Tp mmg camera awak dah xde dlm umah lgikk... "
Seorang akak yg pandai menilik kata " Seorang budak lelaki, cm penagih je !! yg bwk lari camera itu "

Kesimpulannya, camera ai mmg da dibawak larik oleh seseorang BAHLUL !!!
Dengan tidak meninggalkan kesan pecah rumah,
Ai sendri takde idea mengatakan, camne si BAHLUL tu buleh amik camera ai ?? dlm rumah ?? dlm bilik ?? !!!!
OMG !!
Terase cm nk bunuh org je !!! huuu~
Kalu ai dpt si BAHLUL ni , siap lah !!
Tapi ,xpe.. ai xkan dpt die..
Hanya Tuhan je yg akan balas perbuatan die ..
Amin ~~

Kerugian ai dianggarkan sebanyak RM 3ribuuu ..
Banyak tuh !!!
Ai ni bukan la dr golongan berada .. .
Ari ni hilang barang riban riban ,
sok da buleh beli lain !
Ai kumpul uit ni berbulan bulan rasanya !!
Teruk nya lahai... manusia akhir zaman ni kan ?? =((
Nak kumpul lagik tuk beli balik camera tu ?
Xtau la bila . . . . =((

Mycamera kesayangan !
1set !
Siap battery 2set, charger,cabel, 4gb memorycard, beg nikon, handtie!
wahhhhhh ... sume Si BAHLUL tu kasik sapu !!!!












Sedeynye alahaiii . . .

signature ms eida

4 comments:

  1. ida ada camera mcm yaya rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu ade mila. beli dgn hasil simpanan. Tup tup kene curikkkkk.. Frust okay! ;(

      Delete
  2. Assalam ida,
    tak paaaaaaaaaaaaa
    sekarang dah ada gopro he3

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page