Friday, August 20, 2010

buang bayi?

buang bayi lagik?
ari ni paper asik la buang bayi??
binatang pun sayang anak ! korang xsayang, jgn la buang..mati budak tuh !
i ni punyer la takut nk peknen, sakit bersalin tu...suke suki korang buang kan ! haish !!?
dah dah la....

saya sgt sedeh ok !
smpai xsangup nk bc dah .. ;(

ni saje nk berkongc..dapat email dr seorang kakak..berkenaan psl ni la..
cm betul jugak...so bace la ek..renung2 kan la...

die kate Jul & Aug Musim Menetas , Dec Musim Mengawan
btul ke?

Diperhatikan sejak kebelakangan ini untuk tempoh beberapa tahun seperti menunjukkan satu trend bahawa bulan Julai , August dan Sept adalah bulan yang cukup banyak kes buang bayi dilaporkan dan ditemui . Jika bulan julai , august dan september ini bulan menetas ertinya bulan december sebelumnya adalah musim mengawan . Dalam bahasa mudah , jika bulan julai , august dan september ini adalah bulan buang bayi ertinya bulan december sebelumnya adalah bulan berzina . [ sebab tidak mungkin berzina bulan ini , bulan depan buang bayi ]

btul !

Bulan December adalah bulan terakhir bagi setiap tahun menurut kalendar masihi . Biasanya di negara kita akan menyambut kedatangan tahun baru detik 12.00 am 1 january dan sambutan itu akan rayakan dengan pesta - pestaan , konsert hiburan , tari menari sedari awal malam sehingga ke awal pagi esoknya . Tentunya pula pesta - pesta itu akan diserikan lagi dengan arak , pil ectasy , pil kuda dan pelbagai bahan khayal untuk membekalkan tenaga kepada melakukan maksiat semaksima mungkin. malam sambutan tahun baru inilah menjadi musim mengawan beramai - ramai atau besar - besaran pasangan - pasangan yang tidak mengenal lagi batas dosa dan pahala . Sebahagian besar mereka adalah remaja atau anak - anak yang mengawan semahunya memuaskan nafsu liar mereka . Akhirnya 7 atau 8 atau 9 bulan kemudian tibalah masa menetas . Kini kita boleh saksikan bagaimana pesta menetas pula di dada - dada akhbar yang yakin akan berkurang sedikit selepas september nanti....

erm? alasan yg boleh diterima..
nasihat di sini, kurangkan xtvt sosial..kiter xtau ape akan jdk akn dtg..
kawal anak dgn keadaan yg begini..
semoga keluarga kita dilindungi dr bala sebegini....
amin ~

5 comments:

  1. sedih kan? rasa nak bunuh2 jer orang yang buang bayi ni tau! kijam!

    ReplyDelete
  2. mostly yg buang bayi ni bdk2 lg..tak reti nk pk..ikot suke je nk bt pe..tgk anak kucing mati pun cam xsmp hati..ni dorg suke2 je buang baby...

    bgg je bace berite2 buang baby ni..ishhh

    ReplyDelete
  3. Valentine's day pun hari mengawan.
    Rasanya kat M'sia ni kena kurangkan hiburan melampau. Tgkla media M'sia, bila New year & Valentine's, mcm2 konsert, pesta2 yg ada.

    *semoga M'sia dijauhkan dari bala Allah s.w.t

    ReplyDelete
  4. cik fara : ha'ah..btul2... moga dijauhi... =)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page